W Kodi wybieraj kolejno:
Ustawienia/Media/Biblioteka/Wideo.../Dodaj źródło wideo/Przeglądaj/Otoczenie sieciowe (SMB) - wybierasz adres dysku - OK/ścieżka_do _filmów
lub
Ustawienia/Media/Biblioteka/Wideo.../Dodaj źródło wideo - tu klikasz brak i wpisujesz smb://adres_IP - OK/ścieżka_do _filmów
Ustawienia/Media/Biblioteka/Wideo.../Dodaj źródło wideo/Przeglądaj/Otoczenie sieciowe (SMB) - wybierasz adres dysku - OK/ścieżka_do _filmów
lub
Ustawienia/Media/Biblioteka/Wideo.../Dodaj źródło wideo - tu klikasz brak i wpisujesz smb://adres_IP - OK/ścieżka_do _filmów
Osobiście korzystam z PLEX, ale KODI też mam np fo oglądania TV lub serwisów streamingowych (np. NETFLIX nie wykrywał mi, że mam ATMOS, a w KODI mogłem to wymusić) więc nie mów, że to technologia z XIX w. bo mimo, że interfejs jest archaiczny to w sieci LAN jak najbardziej jest jeszcze mocno użyteczny.
Mowilem o DLNA, nie o KODI, i tak, podtrzymuje zdane ze DLNA to jest najwieksze gowno ktore nawet nie jest standardem i dziala inaczej w kazdym modelu TVOsobiście korzystam z PLEX, ale KODI też mam np fo oglądania TV lub serwisów streamingowych (np. NETFLIX nie wykrywał mi, że mam ATMOS, a w KODI mogłem to wymusić) więc nie mów, że to technologia z XIX w. bo mimo, że interfejs jest archaiczny to w sieci LAN jak najbardziej jest jeszcze mocno użyteczny.
Proszę o pomoc zainstalowałem Kodi na Hd Station i po włączeniu nie wiem gdzie mam szukać swoich filmów które mam na Nasie. Jak wezmę dodaj źródło to co dalej ?
Nie lepiej plex??Proszę o pomoc zainstalowałem Kodi na Hd Station i po włączeniu nie wiem gdzie mam szukać swoich filmów które mam na Nasie. Jak wezmę dodaj źródło to co dalej ?
ja sie tak zastanawiam , Xbox 1 gen ? 
How to connect your network based storage to Kodi for Xbox One and add SMB videos to the library - DailySysAdmin | For all things IT!
nie używajcie QNAPa jako odtwarzacza kodi .. gubi ramki, ma problemy z współczesny rzeczami jak HDR/10bit etc
How to connect your network based storage to Kodi for Xbox One and add SMB videos to the library - DailySysAdmin | For all things IT!
Połączono posty:
nie używajcie QNAPa jako odtwarzacza kodi .. gubi ramki, ma problemy z współczesny rzeczami jak HDR/10bit etc
nie lubię plexa - kocham emby 
wracając do TEMATU: zostało podane rozwiązanie.
a co do HDRa na XOX : Kodi Matrix UWP Xbox v19.1 Preview , przeczytaj temat na ich forum.
Ja mam Nvidia Shield PRO (HDR działa , atmos działa) , PS4 PRO.
wracając do TEMATU: zostało podane rozwiązanie.
a co do HDRa na XOX : Kodi Matrix UWP Xbox v19.1 Preview , przeczytaj temat na ich forum.
Ja mam Nvidia Shield PRO (HDR działa , atmos działa) , PS4 PRO.