- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Coś tam znalazłem: serverbuilds.net Forums
Ale ja chciałbym mieć zdalny podgląd, a to chyba lepiej przez NAS zrealizować (nie wiem, zgaduje)?
Połączono posty:
kamery won do rejestratora - jest spokój
Ale ja chciałbym mieć zdalny podgląd, a to chyba lepiej przez NAS zrealizować (nie wiem, zgaduje)?
Polecam wpisac w youtube proxmox i poogladac jak to wyglada. Od kilku lat juz na tym jade i polecam z calego serca. Do tego dokladasz kolejny serwer za 400zl na dedykowany Proxmox Backup server i masz super zestaw.Cholera muszę poczytać o tym Proxmox, bo to jest z tego co widzę profesjonalna maszyna wirtualna (coś jak VMWare ??), jeśłi na tym polegnę, to zastosuję coś prostszego, jak TrueNAS czy tak jak jeden z kolegów podpowiadał - czystego Debiana. Ale Proxmoxem się zainteresuję.
Ja polecam zapoznac sie z tematem. I podjac decyzje samemuPawliko jak już wiesz, to wiesz.
Jak nie wiesz, to jak to polecić.... ?![]()
Połączono posty:
Oczywiscie ze tak.Pawliko to ma sens jak potrafisz Linuxa. Jak nie to nie warto tracić czasu na to.
Dla mnie idealne połączenie to mox i Q.
I sam takiego uzywam, choc moj Q juz ledwo ciagnieDla mnie idealne połączenie to mox i Q.
3. Appki i usługi:
- Git serwer
- Docker i Kubernetes
- DB: PostgreSQL lub/i MySQL
- może też serwer WWW (bardziej do zabawy, niż pro zastosowań - mam na myśłi mały ruch / wąską grupę odbiorców).
Niby do zabawy a chesz wszystko topowe PCI gen4 zdrugiej strony 4TB sata lub 2TB nvme co to będzie wogóle za maszyna jak na moje oko to praktycznie do niczego 4TB plex monitoring backup? backup czego? telefonu? jakaś dychotomia myślenia.
Oczywiście, że dam. Tylko nie wiem jeszcze ...kiedyKolego - dasz radę.
mamy PCIe 5.0 ale pytanie co dalejMamy już PCI 5.0, więc 4.0 to nie jest taki top znowu.
Multimedia chciałem wrzucić na HDD (bardziej pojemne dyski).
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.