Podobno ms wyjsc QSYNC w nowej wersji, ktora kaprawia funkcjonalność. Np oneway sync itd. wiecie cos na ten temat? Jakas beta??
Czyżby programista się odezwał ?Parodia, kto to programuje. Nie potrafia zrobic prostej aplikacji.
Ogólnie rzecz biorąc nie jest dobrze. Brakuje wielu wg mnie podstawowych funkcjonalności. Co mnie najbardziej uwiera to brak możliwości zmiany lokalizacji domyślnego folderu na NASie. Zmieniłem ostatnio systemowy dysk na SSD 250. Po instalacji podstawowych aplikacji zostało mi ok 100 GB. W qsync mam około 90 GB danych. Czyli zostaje 10. Synchronizacja z smartfonem to też dramat. Dlaczego nie ma możliwości wyboru trybu działania. Mam nieograniczony pakiet danych komórkowych. Dużo bardziej pasowałby mi model taki jak w dropboxie. Widzę jakie mam dane i pobieram w miarę potrzeby. Mam dużo pamięci w telefonie synchronizuję wszystko/część danych. A to tylko jeden z problemów w qnapie.
Używam qfile. I w zasadzie używam praktycznie tylko jego. Qsync niby sobie pracuje ale nic ponad to. Właśnie zainstalowałem syncthing i już na pierwszy rzut oka jest dużo lepiej.
A może ktoś zna jakąś alternatywę dla qmailagent?
Da się zmienić - trzeba w ustawieniach współdzielonych przed zainstalowaniem czegokolwiek ustawić folder homes na lokalizacje którą sie chce - później już zmienić się nie da.Ogólnie rzecz biorąc nie jest dobrze. Brakuje wielu wg mnie podstawowych funkcjonalności. Co mnie najbardziej uwiera to brak możliwości zmiany lokalizacji domyślnego folderu na NASie. Zmieniłem ostatnio systemowy dysk na SSD 250. Po instalacji podstawowych aplikacji zostało mi ok 100 GB. W qsync mam około 90 GB danych. Czyli zostaje 10. Synchronizacja z smartfonem to też dramat. Dlaczego nie ma możliwości wyboru trybu działania. Mam nieograniczony pakiet danych komórkowych. Dużo bardziej pasowałby mi model taki jak w dropboxie. Widzę jakie mam dane i pobieram w miarę potrzeby. Mam dużo pamięci w telefonie synchronizuję wszystko/część danych. A to tylko jeden z problemów w qnapie.