Rozwiązany Obszar na dysku: Zarezerwowane przez system

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika brejhart, 14 Lipiec 2015.

Ładowanie...
  1. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    300
    Local Time:
    13:12
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A nie przyszło do głowy kolegom, że:
    Instalując betę może coś nie działać w systemie ?? Szczególnie że nowy system jest niejako "nakładany" na stary nadpisując konfigi ?
    Dotyczy to szyfrowania dysku szczególnie ( choć nie pamiętanie hasła to też jest przyczyna )
    Beta to beta - instalujesz na swoje ryzyko i tu nie można zwalać na kanapę :)


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  2. KrzysiekK
    Offline

    KrzysiekK Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Marzec 2016
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    13:12
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Teraz to sie uśmiałem. Dodam że tylko skopiowałem (zostawiłem w org miejscu) pliki na zew dysk podpięty do Qnapa. Robiłem poprzez QTS. Zaden TC czy WinSCP. Nic nie restartowałem. Nic nie instalowałem Totalnie nic. Jedynie kopia folderów z dysku na dysk. Zobaczcie na to. Wchodze w zasób magazynowy i....
    łzy wzruszenia zalały mi oczy jak to zobaczyłem :)
    Ktos pewnie powie ze nie umiem czegoś włączać, i jak nie wiem to mam nie tykać. Ale mój TS-251 jest żywy i robi sobie co chce. Najpierw rosły pliki systemowe potem sie zablokował a nastepnie po chamskim wyłączeniu z pradu sie sam naprawił. Nazywajcie mnie jak chcecie ale ten mój Qunap jest jakis jebni...y.



    upload_2016-12-13_15-53-45.
     

    Załączone pliki:

    • Wygrany! Wygrany! x 1
  3. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:12
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    proponuje obalić flaszkę z tej okazji ! 3:):Dumny:
     
  4. KrzysiekK
    Offline

    KrzysiekK Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Marzec 2016
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    13:12
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Miałe wczoraj postawić system od nowa. Ale nie było czasu wiec zostawiłem na dziś.
    Dzis patrze a tu:
    upload_2016-12-14_11-43-8.
    Ps. Kto zapomniał to szybciutka na webinaria wejdźcie
    „Czy terminal potrzebuje fizycznego serwera? QNAP jako serwer terminali dla rozwiązań Ncomputing i Centerm”
    --- Połączono posty, 18 Grudzień 2016, Data oryginalnego postu: 14 Grudzień 2016 ---
    Postawiłem system od nowa. Nawet włożyłem 2 NÓWKA dyski. Nie rzucałem żadne pliki. Jedynie defakto odpaliłem i działa owncloud i serveillance Station. Resta aplikacjo zainstalowana i nie skonfigurowana. Ma ktoś jakis pomysł? Możliwe że to owncloud ?
    --- Połączono posty, 18 Grudzień 2016 ---
    Pliki systemowe dzis 19,03GB
     

    Załączone pliki:

  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:12
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wiemy :)
    I nic nie robiłeś, nic nie dotykałeś :D
     
  6. KrzysiekK
    Offline

    KrzysiekK Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Marzec 2016
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    13:12
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dokładnie :) Ale mam pewny plan :) Owncloud w instalacji prosi o podanie folderu. Zainstalowałem utworzyłem konta itd.. W firmie mam folder który owncloud ma sobie pobrac. Co zauważyłem to pobrał go ale w folderze wskazanym do instalacji chmurki było pusto. Gdzies je pobrał i zapisał. A było tak około 20GB. Własnie poszedł format i jutro sprawdzę moją mega teorię :) :)