M
Mało_ważny_l00ser
Guest
Nie wiem nad czym wy sie zastanawiacie...
Sa kodeki i kontenery ktore NIGDY nie beda sie odtwarzaly bezposrednio w przegladarce, i jak bys plexa nie ustawil zawsze bedzie sie to transkodowalo.
Jak chcesz ogladac to BEZ transkodowania, to kup sobie smart telewizor i na nim wlacz. O ile masz dobry i nowy telewizor to WSZYSTKO bedzie odtwarzalo sie bezposrednio. Mozesz rowniez odtworzyc ten film z poziomu telefonu i apki plexa, ale po 1 ona jest płatna, a po drugie wbudowany odtwarzacz w plexa TEZ nie pozwoli na bezposrednie odtwarzanie. Ale jak wybierzesz swoj odtwarzacz, np MX player, to wtedy rowniez pojdzie odtwarzanie bezposrednie.
Sa kodeki i kontenery ktore NIGDY nie beda sie odtwarzaly bezposrednio w przegladarce, i jak bys plexa nie ustawil zawsze bedzie sie to transkodowalo.
Jak chcesz ogladac to BEZ transkodowania, to kup sobie smart telewizor i na nim wlacz. O ile masz dobry i nowy telewizor to WSZYSTKO bedzie odtwarzalo sie bezposrednio. Mozesz rowniez odtworzyc ten film z poziomu telefonu i apki plexa, ale po 1 ona jest płatna, a po drugie wbudowany odtwarzacz w plexa TEZ nie pozwoli na bezposrednie odtwarzanie. Ale jak wybierzesz swoj odtwarzacz, np MX player, to wtedy rowniez pojdzie odtwarzanie bezposrednie.
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Ja mam opcję bezpośredniego odtwarzania na tych aplikacjach. Zarówno na Tel. Jak na Xboxie, PS4, TV...Mozesz rowniez odtworzyc ten film z poziomu telefonu i apki plexa, ale po 1 ona jest płatna, a po drugie wbudowany odtwarzacz w plexa TEZ nie pozwoli na bezposrednie odtwarzanie
Robię teraz test 2 osoby w tym samym czasie. Jedna w sieci lokalnej, druga zdalnie. Wszystko działa jak należy. Filmy na GD. A tak się prezentuje obciążenie:
Jeden film jest odtwarzany na Plex Kodi Connect, drugi przez Chrome przez transkodowanie:
Więc u mnie wszystko działa jak należy.
Co do mojego debugowania. To chodziło mi raczej o parametr aby próbował odtwarzać film bezpośrednio.
Osobiście szukał bym problemu w tym że Chromecast nie chce tego robić. Trzeba napisać na oficjalnym forum i zapytać się czym Chrome i Aple TV odtwarzają te filmy bez transcode tzn. bezpośrednio.
Może to dlatego ze mam włączone wspomaganie sprzętowe które jest w wersji premium.
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Jeśli chodzi o Chromecast to mogę zrobić testy w przyszłym tygodniu bo mój Teść ma to urządzenie i dostęp do Plexa.