Pomoc Problem z Plex po postawieniu systemu na SSD NVME.

lord_yabol

Entry Technician
Q Associate
10 Sierpień 2018
81
10
8
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Witam,

W NASie 253D dokupiłem kartę rozszerzającą na dwa dyski nvme. Do karty zamontowałem dysk 1TB Samsung 970 Evo na którym utworzyłem system i wolumin.
Dołożyłem z powrotem 2 dyski 4TB w RAID 0 i powstał drugi wolumin.
Wszystkie aplikacje ponownie zainstalowane działają poprawnie za wyjątkiem PLEXa.
Skonfigurowałem Biblioteki PLEX od nowa.
Problem, który opisuję to biblioteka zdjęć.
Bardzo dużo obrazów ma datę 1 styczeń 1900 rok.
Przed dołożeniem dysku taki problem nie występował.
Czy przyczyną nie są jakieś "pozostałości" i pliki konfiguracyjne na dyskach HDD?
Jak, gdzie można to usunąć ?
Czy w QNAPach (Qnap Club QKPG) są w ogóle narzędzia typu REGCleaner, CCleaner które wskazują pliki śmieci, duchy itp i usuwają je?

Pozdrawiam

Czytałem wiele stron w tym temacie daty i co jest smutne nie naprawili tego do końca.
Dużo ludzi jest wkurzonych bo opłacili dożywotnią licencje, a połowę zdjęć mają z tą datą.
Natomiast w moim przypadku ta sama wersja Plexa skanowała dobrze zdjęcia przed "upgradem" NASa.
Przez pewien czas widziałem w ustawieniach Plexa dwa identyczne konta (ten sam avatar), jeden offline i nie mogłem go usunąć.
To samo na telefonach.
Jeżeli mam dwa oddzielne wolumeny: systemowy i nowo zainstalowany plex i drugi wolumin gdzie też jest plex (przynajmniej pozostałości) to qnap sam sobie to ogarnie?

drugi wolumin gdzie też jest plex (przynajmniej pozostałości) to qnap sam sobie to ogarnie?
ale co ma ogarniać ? plex startuje z nowej instalacji .. to NIE jest Windows !
posprzątać sam musisz

PS: Zgadnij czemu jest polecane robienie instalacji od zera ? żeby nie było takich pytań !

Mili Państwo,

Jeszcze jedna prośba.
Ponieważ znajduje mi około 2000 zdjęć, które na Osi czasu w Plex pokazuje na samej górze z datą 1 Styczeń 1900.
Jak ustawić żeby te zdjęcia znajdowały się na samym końcu (zgodnie z datą).