- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Jak sobie szukam pliku czy folderu przez szukajke windowsa, to Windows nie znajduje żadnego z folderu czy pliku w folderach Qsync, pomimo, że są na dysku. Inne pliki na dysku znajduje.
Skoro zawartość dysku się indeksuje, a folder Qsync jest na nim to też powinien się indeksować. Nie jest to dodane jako osobny dysk sieciowy.
Pytanie czy trzeba tą indeksację tych konkretnych folderów jakoś ponownie włączać czy jak to ogarnać?
Indeksowanie jest włączone w ustawieniach tych folderów. Globalnie indeksowanie również jest włączone.
Nie mam pojęcia, foldery tworzyłem przez "nowy foldeR" jak to sprawdzić?
Druga sprawa, czy jest opcja włączenia wyszukiwania również po treści plików word/pdf?
Druga sprawa, czy jest opcja włączenia wyszukiwania również po treści plików word/pdf?
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Windows powinien indeksowac zawartość plików tj. word, poczty email i etc. PDF nie bardzo.
Jeśli masz dodany filtr w systemie który pozwala na indexowanie , to tak - filtry są dodawane podczas instalacji:Druga sprawa, czy jest opcja włączenia wyszukiwania również po treści plików word/pdf?
PDF - Adobe Reader
WORD - pakiet Office
To raczej nie, to trzeba świadomie wpisać w czarne oknaNie mam pojęcia, foldery tworzyłem przez "nowy foldeR" jak to sprawdzić?