Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
QNapi – rewelacyjny (bo prosty) program do pobierania i automatycznego dopasowywania napisów do filmów.
QNapi umożliwia pobranie napisów z serwisów: NapiProjekt, OpenSubtitles, Napisy24.
Program integruje się z powłoką systemową i za pomocą kliknięcia prawym klawiszem myszy (touchpada, etc) na danym pliku (film) umożliwia błyskawiczne pobranie napisów. (więcej…)
lepiej zainstalować pythona w Q (jest w appcenter), potem w FAQ SSH setuptools (tool do pythona), pip (managier paczek do pythona zeby łatwo było), następnie "pip install pytest-runner" , potem "pip install subliminal" i z głowy
od teraz jest dostępna komenda "subliminal", za pomocą której pobiera się subki :
przykładowy skrypt który działa u mnie co godzinę:
kluczowe opcje:
subs="/usr/local/bin/subliminal" - ścieżka do programu
options="download -l en -hi -s -v -w 2" - opcje programu (en zmienić na pl) , więcej doczytać sobie w dokumentacji subliminal.
d=/PC/anime/Seriale - ścieżka do folderu z serialami
$subs $options "$d" > $output 2>&1 - wykonanie programu
żeby nie grzebać w FAQ SSH , wynik wyrzucam do bazy i potem wyświetlam stroną WWW (parę linii PHP):
Bajka to by była gdyby można było np. w FileStation kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać pobierz napisy, lub jako niezależne oprogramowanie, z oknami takimi jak tutaj:
A może filebot.sh i dostępny dla niego skrypt amc? Można dołożyć integrację z OpenSubtitles.
Przykładowa integracja z rtorrent. Do pliku: /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/rtorrent/etc/rtorrent.conf
dodajemy na końcu:
lepiej zainstalować pythona w Q (jest w appcenter), potem w FAQ SSH setuptools (tool do pythona), pip (managier paczek do pythona zeby łatwo było), następnie "pip install pytest-runner" , potem "pip install subliminal" i z głowy
Czy mógłbym prosić o poradnik dla mniej zaawansowanego usera? Co po kolei w FAQ SSH mam wpisać? Chyba że jest jakiś nowszy sposób na automatyczne napisy?
Zainstalowałem, dodałem plugin. Prosiłbym o konfiguracje sub-zero. Wydaje mi się że zrobiłem wszystko ok, zaznaczyłem napiprojekt, dodalem login do opensubs, uruchomilem dodatek, a i tak napisow nie dodaje/znajduje.
Aktualizacja - trochę przemielił i napisy działają. Super.. Dziękuję za radę - prosty sposób!
Oznaczyłeś post użytkownika jako rozwiązanie swojego pytania. Jeśli odpowiedź tego użytkownika nie jest trafna, zalecamy usunięcie rozwiązania z jego postu.