Recenzja QTS 5.0.0.1808 Build 20211001

Discussion in 'Kącik użytkownika: Opinie i komentarze' started by accid, Oct 4, 2021.

Loading...
Tags:
  1. accid
    Offline

    accid Entry Technician Q Associate

    Joined:
    May 31, 2020
    Messages:
    44
    Local Time:
    6:00 AM
    Ratings:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x73
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x73 1 GbE
    Wyszła oficjalna wersja ktoś już instalował? Nie ma błędów jakich znanych? Instalować już czy się wstrzymać na razie?
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,277
    Local Time:
    6:00 AM
    Ratings:
    +1,942 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    Known Issues
    • Twonky Server cannot function normally on the TS-h973AX running QTS 5.0.0.1776.
    • Cinema28 cannot display the media list.
    • Some applications cannot access the NAS when secure connection and TLS 1.3 are enabled. This is due to a known issue in the applications. We will fix this issue in upcoming app releases.
    • QTS 5.0.0 temporarily does not support certain file systems on external storage devices. To work around this issue, users can use HBS3 to back up files to external storage devices. Note that this workaround may require more CPU resources and increase backup task duration. We will soon fix this issue in an upcoming release.
    • macOS finder takes a long time to display content in SMB shared folders when users connect the Mac to the NAS via Thunderbolt. This problem may be due to Mac device driver issues. It only occurs to Mac devices with Intel processors and macOS 11.3 (or later versions).
    • Thunderbolt write speeds are lower than expected in QTS 5.0.0.
    • QTS and QuTS hero with newer kernel versions do not support ATTO Fibre Channel adapters. If you have already installed an ATTO Fibre Channel adapter on your device, we do not recommend updating the firmware to QTS 5.0.0 or QuTS hero h5.0.0 for the time being.
    • QTS 5.0.0 temporarily does not support certain third-party applications, utilities, or services.
    • QRM+ temporarily does not support the TS-x32, TS-x32U and TS-x35A models running QTS 5.0.0. We will add support for these models in upcoming releases.
    • SNMP receivers cannot receive SNMP traps sent from ARM-based NAS models.
    • Users cannot update the firmware of the QXG-10G2T-NXE network expansion card after updating QTS to 5.0.0.
    • Network & Virtual Switch displays unexpected interface connection status and FEC status when users connect the following pairs of devices:
      • NAS with Mellanox network adapter + NAS with Mellanox network adapter
      • NAS with Intel E810 network adapter + NAS with Mellanox network adapter
      • NAS with Intel E810 network adapter + Mellanox switch
      • NAS with Mellanox network adapter + QSW-M5216 switch
      • NAS with Intel 810 network adapter + QSW-M5216 switch
     
  3. Addeo
    Offline

    Addeo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Oct 17, 2020
    Messages:
    2
    Local Time:
    6:00 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    "QTS 5.0.0 temporarily does not support certain file systems on external storage devices." - czyli jakich?
    "QTS 5.0.0 temporarily does not support certain third-party applications, utilities, or services." - to też dyskwalifikuje ten build...
     
  4. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,277
    Local Time:
    6:00 AM
    Ratings:
    +1,942 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
  5. maks87
    Offline

    maks87 System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jul 20, 2012
    Messages:
    196
    Location:
    Warszawa
    Local Time:
    6:00 AM
    Ratings:
    +14 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Na jednym z trzech QNAPów które posiadam, dzisiaj w nocy zrobiła się aktualizacja do QTS 5. Ale to dziwne, że tylko na jednym, bo na każdym jest zaznaczone dokładnie to samo, czyli w nocy codziennie wymuszam sprawdzanie aktualizacji. Na tych dwóch teraz nawet ręcznie jak sprawdzam to nie ma dostępnej wersji 5.
    Czy QTS 5 będzie stopniowo wypuszczane w automatycznych aktualizacjach na poszczególne modele?

    A tak na szybko to po przejściu na QTS 5 przestał mi działać serwer OpenVPN na tym QNAPie. Musiałem dokonać ręcznej aktualizacji QVNP Service aby usługa odżyła. Trochę to słabe, ja akurat miałem jak to zrobić, ale pewnie w wielu przypadkach w ten sposób można się odciąć od zdalnego dostępu do QNAPa.
     
  6. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,911
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    6:00 AM
    Ratings:
    +231 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Tak.

    Ogolnie jak @pigers@pigers powiedział. Mając doświadczenie z aktualizacja do dlq Qnapa wypuszczenie teraz wersji 5 jest beta testem na użytkownikach. Może za poł roku będzie zdatna ta aktualizacja do działania dla śmiertelnika który korzysta z paczek QTS itp. Nie mówiąc już o innych usługach. Dodam więcej ja się boje instalować nawet małego update nie mówiąc o takiej zmianie.
     
  7. maks87
    Offline

    maks87 System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jul 20, 2012
    Messages:
    196
    Location:
    Warszawa
    Local Time:
    6:00 AM
    Ratings:
    +14 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Przyznam, że u mnie na tym jednym QNAPie to trochę przez przypadek ten QTS 5 się pojawił. Na wszystkich trzech QNAPach które posiadam, po wiosennej akcji z dziurami w systemie, na każdym ustawiłem automatyczną aktualizację systemu (w sumie zgodnie z tym co podaje producent oraz wiele osób tu na forum). I jakoś nie pomyślałem, że jak tego nie odznaczę to mi się QTS 5 zainstaluje. Dopiero jak już go zobaczyłem, to od razu na pozostałych dwóch wyłączyłem automatyczną aktualizację
    W sumie to co mnie w tej wersji ciekawi to obsługa Team Viewera, ale jak już pisałem w innym wątku, i tak mi nie chce się zalogować do konta:)