Po za tym, że raz mi dysk współdzielony w gdrive usunęli nie mogę się przyczepić. Planują wprowadzić dodatkowe opłaty więc trzeba się śpieszyć z zakupami.
Odpaliłem google, wpisałem "Chia" i na pierwszej polskiej stronie, na pierwszym artykule wyskoczył mi taki "fachowy" kwiatek, cytuje:
"Teraz kryptowaluty mogą spowodować nowy niedobór komponentów komputerowych, a dokładniej tylko jedną nową kryptowalutę. Jest to Chia, która została stworzona, aby być przyjazną dla środowiska i zamiast wykorzystywać moc kart graficznych, będzie korzystać z energii dysków SSD lub dysków twardych!"
Śkislem srogo. Opis jak na #audiovoodoo.
Prywatnie nie wkladalbym tego na nas do czasu jak nie sprawdzisz jakie to faktycznie obciążenie generuje dla HDD/SSD i CPU.
"Teraz kryptowaluty mogą spowodować nowy niedobór komponentów komputerowych, a dokładniej tylko jedną nową kryptowalutę. Jest to Chia, która została stworzona, aby być przyjazną dla środowiska i zamiast wykorzystywać moc kart graficznych, będzie korzystać z energii dysków SSD lub dysków twardych!"
Śkislem srogo. Opis jak na #audiovoodoo.
Prywatnie nie wkladalbym tego na nas do czasu jak nie sprawdzisz jakie to faktycznie obciążenie generuje dla HDD/SSD i CPU.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Chyba pojemność bo pojawiają się takie informacje:
Na razie prawie wyłącznie w Chinach, ale chyba wszyscy mają świadomość, że przełożenie na rynek europejski będzie szybkie i odczuwalne. Chińscy górnicy od jakiegoś czasu kupują tyle dysków HDD i SSD, na ile tylko mogą sobie pozwolić. Najbardziej poszukiwanymi produktami są high-endowe nośniki z pojemnością od 4 do 18 terabajtów.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
LOL:
Chia Calculator - How much can I earn farming Chia (XCH)?
Expected time to win - jest bardzo ciekawy
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Dwa tygodnie temu dla 140 działek czas wynosił miesiąc - teraz 4 xDLOL:
PS:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=twwyBdsRYL4