Siemasz Spooky,
Dziękuje za zainteresowanie.
W tym momencie walczę aby wejść na panel administratora i za nic w Świecie mi się to nie udaje.
Wyrzuciłem katalog install którego poszukałem w share/CACHEDEV3_DATA/.qpkg/QPrestaShop zgodnie z tym co mówi manual
Dalej zmieniłem nazwę katalogu admin tak jak poleca również manual
Bardzo zastanawia mnie to dlaczego mam (a raczej miałem) w dwóch miejscach katalog admin oraz install.
Drugie miejsce gdzie znajdowały sie ww katalogi to share/CACHEDEV3_DATA/.qpkg/.installation
Generalnie po wpisaniu domeny sklep rusza ale juz po wpisaniu domeny/adminblablabla widzę tylko białą, pustą stronę :s
Dziękuje za zainteresowanie.
W tym momencie walczę aby wejść na panel administratora i za nic w Świecie mi się to nie udaje.
Wyrzuciłem katalog install którego poszukałem w share/CACHEDEV3_DATA/.qpkg/QPrestaShop zgodnie z tym co mówi manual
Dalej zmieniłem nazwę katalogu admin tak jak poleca również manual
Bardzo zastanawia mnie to dlaczego mam (a raczej miałem) w dwóch miejscach katalog admin oraz install.
Drugie miejsce gdzie znajdowały sie ww katalogi to share/CACHEDEV3_DATA/.qpkg/.installation
Generalnie po wpisaniu domeny sklep rusza ale juz po wpisaniu domeny/adminblablabla widzę tylko białą, pustą stronę :s
Nie jestem co prawda specem od presta, ale zacznij od sprawdzenia czy adres domena/index.php/adminblablabla działa. Jeśli zadziała to dalej sprawdziłbym czy masz włączony mod_rewrite w konfiguracji PHPa.
Dzień dobry Spooky,
otrzymuję coś takiego po wpisaniu domena/index.php/adminblablabla
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 58868bee8c696.jpg
Pozdrawiam
otrzymuję coś takiego po wpisaniu domena/index.php/adminblablabla
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 58868bee8c696.jpg
Pozdrawiam
Czyli jednak dostajesz zwrotkę w postaci strony sklepu co sugeruje, że problem leży raczej po stronie sklepu a nie samego serwera.
Spróbuj włączyć debug mode w pliku config/defines.inc.php, czyli linię
zamień na
Spróbuj włączyć debug mode w pliku config/defines.inc.php, czyli linię
Kod:
define('_PS_MODE_DEV_', false);
Kod:
define('_PS_MODE_DEV_', true);
Spooky,
domyślam się, że chciałbyś to zobaczyć ...
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 272311a4e6603.jpg
domyślam się, że chciałbyś to zobaczyć ...
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 272311a4e6603.jpg
Jak się poczyta to wychodzi na to, że są problemy z PHP w wersji 7.2.
Of course, we recommend that you run your PrestaShop install on the latest version of PHP. PrestaShop 1.7.0 to 1.7.3 is compatible with PHP 7.1 and PrestaShop 1.7.4 will be compatible with PHP 7.2.
A jak uzyskałeś PHP7 na QNAPie? Z tego co pamiętam, oficjalnie domyślne PHP jest w wersji 5.6.
Zainstalowałem najpierw Qprestashop z app center, później wywalał mi błąd ze brak apache wiec dorzuciłem z app center qapache 2438.7215 i to wszystko.
i dostaje to
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d846018d52b07.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - fdc830fc6306e.jpg
i dostaje to
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d846018d52b07.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - fdc830fc6306e.jpg