U mnie bowiem sieć wygląda tak: do modemu z routerem podłączony jest QNAP. Od tegoż routera biegnie 20mb kabel eth do drugiego routera. Doniego z kolei patchcordami jest podłączony Smart TV Samsunga i PS4...
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
NIE ... Extender <> ethernetowy kabel <> Extender - osobna nitka dla tego wynalazku.
Jeśli robi za switch (2-gi router) ... wymiń na switch ..chyba że to górna półka coś a'la MicroTikkabel eth do drugiego routera.
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Rozwiązanie super. Tylko że 88E? Taniej będzie Xiaomi kupić pod telewizor za jakieś 200zł.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 724
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Te wszystkie smart zabawki to trochę kupa. Ja teraz męcze RP3 z zainstalowanym tylko Kodi i musze powiedziec, że radzi sobie to nieźle z odtwarzaniem filmów.Rozwiązanie super. Tylko że 88E? Taniej będzie Xiaomi kupić pod telewizor za jakieś 200zł.
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Ja wiem że kupa, ale tania kupa z większymi możliwościami niż sprzęt co prawda dobry ale za 88E.
RP3, było by super gdyby były od razu gotowe i preinstlowane bez dodatkowych zabaw. Nie wiem jaki koszt jest takiego urządzenia.
Co prawda wychodzimy po za ramy danego tematu.
RP3, było by super gdyby były od razu gotowe i preinstlowane bez dodatkowych zabaw. Nie wiem jaki koszt jest takiego urządzenia.
Co prawda wychodzimy po za ramy danego tematu.
Ale 88 EUR to jedna kwestia, druga to wymóg osobnego kabla eth tylko dla przesyłu danych QNAP => Smart TV.
Sam kabel to nie problem, bo kosztuje grosze, ale irytuje mnie położenie kolejnego kabla tylko do tego celu.
No i faktycznie przydałyby się gotowe rozwiązania, w których nie trzeba bardzo grzebać aby dobrze działały, a nie surowizna do pełnego configu...
Sam kabel to nie problem, bo kosztuje grosze, ale irytuje mnie położenie kolejnego kabla tylko do tego celu.
No i faktycznie przydałyby się gotowe rozwiązania, w których nie trzeba bardzo grzebać aby dobrze działały, a nie surowizna do pełnego configu...
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 724
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Ale z tym nie ma potrzeby robić cokolwiek.RP3, było by super gdyby były od razu gotowe i preinstlowane bez dodatkowych zabaw. Nie wiem jaki koszt jest takiego urządzenia.
Kupujesz RP3, podłączasz do prądu, podpinasz HDMI pod TV.
Na Windows, Mac lub Linux pobierasz Download - OSMC
Uruchamiasz, wybierasz instalacje na RP3, karta SD a kiedy jest gotowe przekładasz gotową karte SD do RP3.
Włączasz RP3.
Tyle w temacie.
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.