Mam 451+/ 16GB ram i 4 x8TB, na dyskach trochę zdjęć głównie rawy, trochę video, muzyki i dokumentów, generalnie niby nic wielkiego, do serwera dostęp mam tylko ja, nie udostępniam nikomu niczego, a procesor praktycznie stale chodzi na 100% włączenie jakiejkolwiek aplikacji trwa nieskończoność co kończy się wyświetleniem okna bez informacji bądź dodatkowym oknie serwer jest zajęty itd., z opcją załaduj ponownie, ładowanie ponowne wyłącza okno i tak w kółko, czasem oczywiście uda się odczytać jakieś informacje. Czy to jest normalna praca serwera bez podłączonych użytkowników ???
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????a co masz zainstalowane ?
w sumie nic, fotostation, qumagie, hbs 3, videostation, qfirewall itp to co było przy uruchomieniu
Przechwytywanie qnap.JPG
Przechwytywanie qnap.JPG
wyłączanie trochę trwa
Przechwytywanie 3.JPG
po wyłączeniu aplikacji przed restartem:
Przechwytywanie 4.JPG
Trochę lepiej, okna i informacje zaczęły się w miarę otwierać, choć procek dalej szaleje:
Przechwytywanie 5.JPG
Przechwytywanie 6.JPG
Dalej bez zmian
Przechwytywanie 7.JPG
DO tego ta temp. 
Przechwytywanie 11.JPG
Przechwytywanie 10.JPG
z apek zostało :
Przechwytywanie 12.JPG
Przechwytywanie 13.JPG
Przechwytywanie 11.JPG
Przechwytywanie 10.JPG
z apek zostało :
Przechwytywanie 12.JPG
Przechwytywanie 13.JPG
50 stopni - ciepło .. ale jak się pozbędziesz obciążenie z CPU to spadnie 
masz licencje na McAffe ? jak nie - odinstalować !
co z listą procesów ? How to monitor what is consuming the CPU Usage and the Memory?
masz licencje na McAffe ? jak nie - odinstalować !
co z listą procesów ? How to monitor what is consuming the CPU Usage and the Memory?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
mcafe mam licencje, systemowy skanował przez kilka tygodni, mcafe próbny robiło to przez kilka dni więc był szybszy... ale mogę go wywalić jeżeli pomoże. lista procesów na przechwytywanie 11 chyba że jest jakiś inny sposób na wyświetlenie listy procesów ???
Przy licencji próbnej mcafe był oknie systemowego antywirusa, teraz nie, a jak widzę włączony jest jeden i drugi, wyłączyć jednego np. mcfe?
a takie coś to norma:
Przechwytywanie 14.JPG
Przy licencji próbnej mcafe był oknie systemowego antywirusa, teraz nie, a jak widzę włączony jest jeden i drugi, wyłączyć jednego np. mcfe?
a takie coś to norma:
Przechwytywanie 14.JPG
Ok, już mam 
Przechwytywanie 15.JPG
Przechwytywanie 16.JPG
Przechwytywanie 17.JPG
Przechwytywanie 18.JPG
a takie coś to też nic dziwnego:
Przechwytywanie 20.JPG
Przechwytywanie 15.JPG
Przechwytywanie 16.JPG
Przechwytywanie 17.JPG
Przechwytywanie 18.JPG
a takie coś to też nic dziwnego:
Przechwytywanie 20.JPG
no to pytanie:
czy używasz bazy danych (mysqld - Maria DB)na wbudowanej w qnapa aplikacji ? jest ona używana przez QPhoto/multimedia console i CHYBA przez QMagie.
jeśli tak - to odpalasz aplikacje helpdesk w Appcenter i robisz ticketa do qnapa, niech naprawiają swoje gufno ...
czy używasz bazy danych (mysqld - Maria DB)na wbudowanej w qnapa aplikacji ? jest ona używana przez QPhoto/multimedia console i CHYBA przez QMagie.
jeśli tak - to odpalasz aplikacje helpdesk w Appcenter i robisz ticketa do qnapa, niech naprawiają swoje gufno ...
nie raczej nie używam (mysqld - Maria DB) choć do końca nie wiem co to jest
ale używam Qphoto, multimediaconsole i Qmagie, do tego stawiałem serwer żeby mieć bezpieczny i wygodny magazyn zdjęć, helpdesk niby coś robi ale to nie przynosi żadnego efektu, zgłaszałem ten problem w listopadzie zeszłego roku, jeszcze nie było zdaje się qmagie, nic z tego nie wyszło, teraz ponowiłem zgłoszenie i czekam....
Wiem że na forum są ludzie, entuzjaści którzy niejednokrotnie przewyższają umiejętnościami i wiedzą suport firmowy który jest często ograniczony w możliwościach choćby kontaktu z klientem i łatwiej jest tu uzyskać realną i prawdziwą pomoc.
24.07.2021 zgłosiłem do suportu wyskakujący błąd [25] przy próbie dodania nazwy przy osobie w qphoto , do dziś 06.08.2021 cisza...
Choć suport ASUS-a którego mam ruter jest genialny telefonicznie w sumie przez kilka godzin
udało się przekonfigurować router bez najmnijeszego problemu z brakiem fachowej wiedzy z moje strony .
dziękuję.
ale używam Qphoto, multimediaconsole i Qmagie, do tego stawiałem serwer żeby mieć bezpieczny i wygodny magazyn zdjęć, helpdesk niby coś robi ale to nie przynosi żadnego efektu, zgłaszałem ten problem w listopadzie zeszłego roku, jeszcze nie było zdaje się qmagie, nic z tego nie wyszło, teraz ponowiłem zgłoszenie i czekam....
Wiem że na forum są ludzie, entuzjaści którzy niejednokrotnie przewyższają umiejętnościami i wiedzą suport firmowy który jest często ograniczony w możliwościach choćby kontaktu z klientem i łatwiej jest tu uzyskać realną i prawdziwą pomoc.
24.07.2021 zgłosiłem do suportu wyskakujący błąd [25] przy próbie dodania nazwy przy osobie w qphoto , do dziś 06.08.2021 cisza...
Choć suport ASUS-a którego mam ruter jest genialny telefonicznie w sumie przez kilka godzin
dziękuję.
Ja obstawiałem konsolę multimedialną ale widzę że ona malutko pobiera. To może jeszcze wyłącz to Qmagi, ono chyba pomaga wyszukiwać zdjęcia z rozpoznawaniem twarzy, czy coś takiego a qphoto i tak masz wyłączone. Jak to nie pomoże to na koniec wyłącz konsolę multimedialną, jak to nie pomoże to zgłoszenie do pomocy technicznej.
qmagie wyłączone, consoli nie da się wyłączyć:
Przechwytywanie 21.JPG
a i hybriddesk tez wyłączony...
Przechwytywanie 21.JPG
a i hybriddesk tez wyłączony...
konsoli nie wyłączysz - ale możesz sprawić żeby była bezużyteczna - po prostu wywal z niej foldery, wyłącz indexowanie itd
ma to cene - twoje ustawienia odnośnie multimediów przepadną !
_HARNAS_ - wiesz że możesz wklejać zdjęcia bezpośrednio na forum ?
porównywanie nasa do routera , to jak hulajnogi do auta .. słabe i nie oddaje poziomu skomplikowania.
na upartego można by wejść do bazy danych i sprawdzić co ona tam miele .. ale to poza moimi umiejętnościami.
ma to cene - twoje ustawienia odnośnie multimediów przepadną !
porównywanie nasa do routera , to jak hulajnogi do auta .. słabe i nie oddaje poziomu skomplikowania.
na upartego można by wejść do bazy danych i sprawdzić co ona tam miele .. ale to poza moimi umiejętnościami.
Oczywiście, że da się wyłączyć konsolę.
Tylko nie z poziomu tego ekranu z aplikacjami.
Uruchom konsolę z ekranu głównego i w prawym rogu masz zielony guziczek do przesunięcia i wyłączenia konsoli.
Tylko nie z poziomu tego ekranu z aplikacjami.
Uruchom konsolę z ekranu głównego i w prawym rogu masz zielony guziczek do przesunięcia i wyłączenia konsoli.
- Status
- Brak możliwości dodawania odpowiedzi.