Przy piwie TS-451+ strasznie wolny serwer

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
upload_2021-8-6_15-13-26.png

coś na kształt : https://shoplet.pl/komputery-dell/18400-dell-optiplex-3020-tower-i3-4130-4gb-500gb-win10p.html ~400 zł + dopłata za dodatkowe 8 GB RAMu

ale ! diabł tkwi w szczegółach !!
Ok, skąd wziąć dobre aplikacje do tego co potrzebuje czyli serwera zdjęć, z rozpoznawaniem twarzy, i katalogowaniem, segregacja, i możliwością udostępniania wybranych folderów zbiorów?
szukamy od 7 lat na forum!
ja póki co zdjęcia udostępniam w emby i tylko dla rodziny.

biznesowo - niech sobie szukają aplikacji.

• Lubię to
Reakcje: Ice
Co do zdjęć to... ********* lub coś na kształt Nextclouda - tutaj ekspertem jest na pewno @Pawliko . Na moje amatorskie potrzeby QuMaggie działa dobrze, rozpoznaje twarze i kataloguje.

Co do zdjęć to... ********* lub coś na kształt Nextclouda - tutaj ekspertem jest na pewno @Pawliko . Na moje amatorskie potrzeby QuMaggie działa dobrze, rozpoznaje twarze i kataloguje.

i ja postawiłem na qmagie, ale nie daje rady, rozpoznawanie wszystkiego poza twarzami na ukończone, a twarze realizuje średnio 1 do 2 % dziennie, suport poradziłem żebym dokupił corala zwiększy szybkość 5x, kupiłem podłączyłem, działa i co ? i nic dalej 1 do 2% dziennie za jakeś 40 dni może skończy....

i ja postawiłem na qmagie, ale nie daje rady, rozpoznawanie wszystkiego poza twarzami na ukończone, a twarze realizuje średnio 1 do 2 % dziennie, suport poradziłem żebym dokupił corala zwiększy szybkość 5x, kupiłem podłączyłem, działa i co ? i nic dalej 1 do 2% dziennie za jakeś 40 dni może skończy....

Tak z ciekawosci, ile ty masz tych zdjec? Mowie i ilosci i wielkosci.

Tak z ciekawosci, ile ty masz tych zdjec? Mowie i ilosci i wielkosci.

według consoli jest to jakieś 600 tyś.

postaw sobie na komputerze/qnapie dockera, a w nim Docker Hub
i pobaw się opcjami
demo masz na Photonix Photo Manager

wygląda ciekawie, zdjęcia wysyła sie w internet czy są na kompie serwerze?

fajnie by było postawić to na qnapie ale nie obsługuje moje super maszyny :(
  • TS-112P, TS-120, TS-121, TS-212-E, TS-212P, TS-220, TS-221, TS-412, TS-420, TS-420U, TS-421, TS-421U

tylko na swoim serwerze, inne rozwiązania mnie nie interesują ;)

oczywiście - odpalasz jedną rzecz na raz i patrzysz na to co się dzieje

@Ice - bejbe - on już go ma ;)

@_HARNAS_
ale po ci Emby ? tam jest tylko proste udostępnienie katalogu dla danego usera.

nawet upierając się - polecam dockera, bo świetnie się sprawdza jako piaskownica
testujesz sobie emby (cokolwiek innego), stwierdzasz że nie pasuje, kasujesz kontener i masz czysto w systemie!

to jak ? gotowy na wyzwanie ? :>

Oho, to inwestuj w nowego nas-a. Nie ma co, bo ta jotka to moce za grosz nie ma.

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qmagie
  2. optware
  3. qnap muli
  4. MultimediaConsole
  5. akcelerator usb
  6. Qfile zdjecia
  7. consola
  8. lista procesów
  9. qsirch