Czy ktoś ma wiedzę, czy TS-464 pociągnie sensownie wirtualkę z Win10? Wiem, że do tego dedykowane są TVS z intelami, ale kapusta z kieszeni mi nie wystaje
Jeśli TS-464 za słaby, to od jakiego modelu lecąc po cenie ma to sens?
czy pociągnie ? tak
czy zrobie coś sensownego na tej vmce ? nie
Uruchomić progsy niedostępne na apple - THERM, Arcadia Termocad, Legrand XL3Pro.zawsze zadają pytania z dupy strony ..
co chcesz robić na tej vmce ?
Przy tworzeniu VM deklaruje się rdzenie na sztywno? Czyli rdzenie są przypisane do VM stają się niedostępne dla reszty NASa?THERM i Arcadia minimalnie wymagają 2 core'ów CPU dla programu + 1 core'a dla Windowsa = 3 core'y dla wirtualki - TS-464 ma 4 core'y .. co zostawia tylko jeden core'a na działania dla systemu NAS.
Zakładam że programy nie będą działać równolegle.
RAM 8 GB of RAM
co dalej do sprawdzenia ..
Tak - mówisz: VMka ma dostac 2 core'y to dwa dostanie.Przy tworzeniu VM deklaruje się rdzenie na sztywno?
NAS dostaje mniejszy priorytet.Czyli rdzenie są przypisane do VM stają się niedostępne dla reszty NASa?
Czyli jak VM nie pracuje, to nas zasuwa na wszystkich? A jak pracuje, to ma pierwszeństwo? OK, rozumiem. Dzięki.Tak - mówisz: VMka ma dostac 2 core'y to dwa dostanie.
NAS dostaje mniejszy priorytet.
## bardzooooo upraszczam sprawe.
Ma to większe ręce i nogi , ale pamiętaj że będzie trochę głośniejszy niż TS-464 i cieplejszy. AMD ma inną kulturę pracyTS-473a
Możesz skorzystać z softu:Jeśli TS-464 za słaby, to od jakiego modelu lecąc po cenie ma to sens?
Nope:TS-464 ma 4 rdzenie ale z tego co się orientuję (mogę się mylić) dwa z nich to rdzenie logiczne czyli hyperthreading.