Rozwiązany Upgrade Ram TS-251

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika psi2338, 12 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. tomi613
    Offline

    tomi613 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-210 100 Mbps
    jedynie co mi pozostaje to
    Kingston KCP316SD8/8
    Mozę być ?
     
  2. Murdock69
    Offline

    Murdock69 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Przetestowane i działa na Qnap TS-251A:

    16GB = 2x (8GB DDR3 MICRON 2Rx8 PC3L-12800S-11-11-FP), napięcie: 1,35V.
     
  3. tomi613
    Offline

    tomi613 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-210 100 Mbps
  4. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Hej,
    W dniu dzisiejszym chciałbym zakupić QNAP TS-251. Po przeczytaniu forum zdecydowałem się zakupić również pamięć do niego. Wybrałem sobie taką pamięć z uwzględnieniem, że musi być to pamięć low voltage.
    HyperX IMPACT BLACK 2x4GB DDR3 1600 8GB CL9 (HX316LS9IBK2/8) w Morele.net

    Czy ta pamięć będzie poprawnie działać w Qnap'ie. Rzuciły mi się w oczy gdzieś w tym temacie te pamięci, lecz wolę zapytać.

    Jak myślicie wystarczy 8 GB czy polecieć po całości i wziąć 16 GB. (nie będzie on tak mocno wykorzystywany)
    Pozdrawiam
     
  5. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 742
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 027 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie są za wysokie ? mam takie wrażenie ..
     
  6. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Tzn. co mam rozumieć pod stwierdzeniem "za wysokie".?
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 742
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 027 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ramy w QNAPie nie mają radiatorów , są to pamięci OEM "gołe", bez dodatków montowanych na powierzchni.

    samymi parametrami wyglądają okej - na naszej liście jest mało modeli z CL9 , więcej jest z CL11.
    Pamiętaj że wstawiasz albo jeden moduł albo dwa, takim same rozmiarem.
     
  8. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Acha rozumiem. A czy mógłbyś mi polecić jakąś pamięć "gołą" :)
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 742
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 027 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  10. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    :) HX316LS9IBK2/8 jest na liscie :) więc chyba będzie pasować :)
     
  11. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 742
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 027 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tzn że ktoś ma nas z tym ramem i działa , więc działaj :)
     
  12. _Toem
    Offline

    _Toem Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    13:27
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    null
    TS-410 null
  13. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Potwierdzam, kości

    Pamięci do notebooków KINGSTON [HyperX] IMPACT BLACK DDR3 1600 8GB CL9 (HX316LS9IBK2/8)

    działają bezproblemowo na ts-251 :)
     
  14. cacus
    Offline

    cacus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Październik 2017
    Wiadomości:
    19
    Miejscowość:
    W-wa
    Local Time:
    14:27
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  15. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    823
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    13:27
    Oceny:
    +248 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    W moim x70 są 2x Pamieci RAM: Hynix 8GB 2Rx8 PC3-12800S-11-12-F3, HMT41GS6MFR8C-PB
     

Poleć tę stronę