Rozwiązany Upgrade Ram TS-251

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika psi2338, 12 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. tomi613
    Offline

    tomi613 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-210 100 Mbps
    jedynie co mi pozostaje to
    Kingston KCP316SD8/8
    Mozę być ?
     
  2. Murdock69
    Offline

    Murdock69 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Przetestowane i działa na Qnap TS-251A:

    16GB = 2x (8GB DDR3 MICRON 2Rx8 PC3L-12800S-11-11-FP), napięcie: 1,35V.
     
  3. tomi613
    Offline

    tomi613 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-210 100 Mbps
  4. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Hej,
    W dniu dzisiejszym chciałbym zakupić QNAP TS-251. Po przeczytaniu forum zdecydowałem się zakupić również pamięć do niego. Wybrałem sobie taką pamięć z uwzględnieniem, że musi być to pamięć low voltage.
    HyperX IMPACT BLACK 2x4GB DDR3 1600 8GB CL9 (HX316LS9IBK2/8) w Morele.net

    Czy ta pamięć będzie poprawnie działać w Qnap'ie. Rzuciły mi się w oczy gdzieś w tym temacie te pamięci, lecz wolę zapytać.

    Jak myślicie wystarczy 8 GB czy polecieć po całości i wziąć 16 GB. (nie będzie on tak mocno wykorzystywany)
    Pozdrawiam
     
  5. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 156
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie są za wysokie ? mam takie wrażenie ..
     
  6. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Tzn. co mam rozumieć pod stwierdzeniem "za wysokie".?
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 156
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ramy w QNAPie nie mają radiatorów , są to pamięci OEM "gołe", bez dodatków montowanych na powierzchni.

    samymi parametrami wyglądają okej - na naszej liście jest mało modeli z CL9 , więcej jest z CL11.
    Pamiętaj że wstawiasz albo jeden moduł albo dwa, takim same rozmiarem.
     
  8. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Acha rozumiem. A czy mógłbyś mi polecić jakąś pamięć "gołą" :)
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 156
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  10. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    :) HX316LS9IBK2/8 jest na liscie :) więc chyba będzie pasować :)
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 156
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tzn że ktoś ma nas z tym ramem i działa , więc działaj :)
     
  12. _Toem
    Offline

    _Toem Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    55
    Local Time:
    19:01
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    null
    TS-410 null
  13. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Potwierdzam, kości

    Pamięci do notebooków KINGSTON [HyperX] IMPACT BLACK DDR3 1600 8GB CL9 (HX316LS9IBK2/8)

    działają bezproblemowo na ts-251 :)
     
  14. cacus
    Offline

    cacus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Październik 2017
    Wiadomości:
    47
    Miejscowość:
    W-wa
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  15. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    887
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    19:01
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    W moim x70 są 2x Pamieci RAM: Hynix 8GB 2Rx8 PC3-12800S-11-12-F3, HMT41GS6MFR8C-PB
     
  16. puma07
    Offline

    puma07 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Marzec 2017
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
    HS-251 1 GbE
  17. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
  18. Rufio76
    Offline

    Rufio76 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Czerwiec 2018
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    802.11a
    TS-x51+ 802.11a
    Z góry przepraszam za odgrzewanie kotleta, ale chyba jednak lepiej w starym wątku, niż tworzyć nowy.

    Tomi - czy sprzęt ruszył Ci na 1 kości Kingston 8GB?

    Zakupiłem do swojego TS-251A takiego samego GOODRAMa jak Ty pierwotnie i mnie również serwer nie startuje - zastanawiam się więc czy wymienić ją teraz na Kingstona, który u Ciebie działa, czy wymienić na 2 x GOODRAMy po 4 GB.

    Jeśli inni użytkownicy TS-251A mogą się podzielić swoimi doświadczeniami z upgrade'm RAMu, to uprzejmie proszę i z góry dziękuję.
     
  19. Nonilion
    Offline

    Nonilion Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Listopad 2014
    Wiadomości:
    9
    Miejscowość:
    Wejherowo
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Moim zdaniem 2x4GB wystarczy. Mam Kodi, Plex i VM z win7 albo XP. W TS-251 jest zbyt słaby procek, żeby robić na tym więcej niż 1 maszynę z GUI (2 vCPU, 4gb RAM). Może przy monitoringu kamerami więcej ramu sie przyda, ale pewnie wtedy i tak nie starczy CPU na VM.
    Jaki Ty masz pomysł na użycie tych 16gb RAM?
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 629
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    20:01
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A jest na 1.35V?