Rozwiązany Upgrade Ram TS-251

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika psi2338, 12 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wiem - ale w ich przypadku DOMYŚLNYM profilem XMP (wczytywanym z kości) jest 1.35 - potwierdzone doświadczalnie
     
  3. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  4. killjoy
    Online

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    300
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No koniec, to co pisze a to czy działa to dwie różne sprawy :)
    Taki nasz qnap kochany...


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  5. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czekam na przeprosiny od Ciebie.

    Na miejscu [​IMG]@Miras.tm sprawdziłbym ram w laptopie.
    Może jest uszkodzony. Inne pytanie czy wsadził tylko jedną kość czy dwie i w jakiej konfiguracji.
     
  6. killjoy
    Online

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    300
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie wiem za co mam przepraszać ???
    Ja czekam na przeprosiny za to, co na czerwono ;)
    Już pigers ustalił jakie kości NA PEWNO działają, unr3al2 wskazał, które MOGĄ działać - to nie jest to samo :Nerd:
    Po prostu kupować do qnapa kośći stricte 1.35V a nie uniwersalne i po kłopocie *-:)
    I po temacie a ne udowadniać, kto ma większego :D
     
  7. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Piszesz, że to są kości : 1.5, a są to kości 1,35V
    upload_2016-11-10_23-0-1.
    W specyfikacji masz nawet, że jest to DDR3L.
    Sprawdź sobie w Wikipedii co to oznacza.
    Kości DDR3L są kompatybilne z DDR3. Dlatego piszą 1,35/1.5
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Killjoy w mojej opinii Twoje słowa się nie liczą. Ani żadna z Twoich wypowiedzi do momentu az nie podziekujesz za przeszle sprawy.
    Chciałbym tylko przypomniec, że kilka miesięcy temu to forum pomogło Ci w uratowaniu biosa w swoim QNAP'ie a był to @rithien@rithien. Gość któremu nawet nie podziekowales ani nie wyslales ani jednego piwa.
    Wiec przestan pisac taki...
    ... bo tyś nie lepszy.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 3
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
  9. killjoy
    Online

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    300
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A ty co tak wyskoczyłeś ???
    Nie dziękowałem ci za bios-a ?? Za pomoc ???
    To " taki nas qnap kochany.." to ironia była, jak nie załapałeś, a rithenowi dziękowałem mailowo, bo przecież wiadomości tu nie można wysyłac między forumowiczami.
    Więc zejdż ze mnie, OK ? :)
    A wszystko bo mam inne zdanie od unr3al-a ???

    Zresztą jako że jesteś adminem i masz swoje humory w każdej chwili mozesz mnie zbanować za cokolwiek, prawda ??

    BTW Zobacz post rithiena z 18.12.2015 - dałem mu piwo, WIĘC O CZYM TY PISZESZ ????
     
  10. Miras.tm
    Offline

    Miras.tm Q-lubowicz Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2016
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x51 100 GbE
    Więc tak:
    -po pierwsze: według oznaczeń na kości to one są DDR3L
    -po drugie: Na początek załadowałem dwie i tu zonk.
    Więc rozkręciłem go ponownie i zostawiłem tylko tą gdzie była oryginalna
    (następne próby już bez skręcania obudowy)

    W skrócie efekt taki sam, bez względu na ilość kości i miejsce umieszczenia.
     

    Załączone pliki:

    • DSC_0059.JPG
      DSC_0059.JPG
      Rozmiar pliku:
      172,3 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      6c04c899e94be33f1a232a133b460b74
  11. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może ta pamięć nie działa z Q ze względu na swoją organizację banków pamięci i w tym przypadku to L nie ma tu nic do tego.
     
  12. Miras.tm
    Offline

    Miras.tm Q-lubowicz Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2016
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x51 100 GbE
    Udało się. Wymieniłem tamten ram na nowy. Teraz mam 16GB ramu :D
    Kingston HyperX DDR3 2x8GB 1600 MHz ( HX316LS9IBK2/16 )
     
  13. mzimno
    Offline

    mzimno Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Październik 2015
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS-212
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Witam wszystkich.
    Do TS-253A również pasują pamięci Kingston HyperX DDR3L 2x8GB 1600 MHz ozn. HX316LS9IBK2/16.
     
  14. marioo944
    Offline

    marioo944 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Listopad 2009
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    WARSZAWA
    Local Time:
    16:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-212
    Synology:
    DS209
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    HyperX 8GB [1x8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact] na ts-251 śmiga ze aż miło, demonem prędkości nie jest ale w porównaniu z 1gb ram komfort pracy jest duży
     
  15. natash
    Offline

    natash Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    31 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Którą cześć pracy QNAP zostanie odciążanie po dołożeniu RAM?
     
  16. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak masz "większą" głowę to lepiej robisz wiele rzeczy "naraz"
     
  17. natash
    Offline

    natash Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    31 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null

    Pomoże to w szyfrowaniu dysku którą mam włączoną?
     
  18. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    szyfrowanie to w wiekszosci operacji cpu.
     
  19. lukassoo
    Offline

    lukassoo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    mamy pytanie czy mając kość 4GB ramu mogę dołożyć kość 8GB??
     
  20. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A dlaczego nie? Możesz.