Rozwiązany Upgrade Ram TS-251

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika psi2338, 12 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. lukassoo
    Offline

    lukassoo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Pytam dlatego, że gdzieś wyczytałem że QNAP działa z dwoma takimi samymi pamięciami czyli 2x2GB, itd.
    Mam włożone 4GB i chcę dołożyć 8GB, aby razem było 12GB.
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak bedziesz miał obie kości jednoczęśnie w Q to NAS nie właczy sie.
     
  3. lukassoo
    Offline

    lukassoo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Czyli najlepiej dokupić 4GB.
    Czy musi być identyczna jak jest w Q? Czyli ten sam model i producent?
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie, rozmiar wystarczy, chociaż POLECAM dokupić taką samą kość
     
  5. lukassoo
    Offline

    lukassoo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    To ostatnie pytanie z serii ;) czy da się sprawdzić jaka kość pamięci jest w Q nie rozkręcajać go?
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  7. nelik1987
    Offline

    nelik1987 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    18 Marzec 2017
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przeczytałem cały temat chociaż łatwo nie było bo mnóstwo zbędnych informacji i kłótni w nim. Niemniej jak doczytałem jak dołożę 4 GB ramu to nie mogę pozostawić oryginalnego 1 GB bo nie będzie działać? Chciałem mieć 5GB :)
    Chce postawić 1 maszynę wirtualną no i normalnie korzystać z multimediów i z synchronizacji. Czy 4 GB wystarczą? Martwię się czy po postawieniu 1 MV zeżre mi 3-3,5 GB i będzie miało na pozostałe aplikacje. Wiadomo lepiej kupić 8GB ale to już spory koszt.

    Myślę, że warto by zrobić na początku wątku listę przetestowanych RAMów wraz z informacją na jakim modelu były testowane.
     
  8. arius
    Offline

    arius Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    47
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +9 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51 802.11n
    Zależy czego będziesz używać to minimum 2x4GB, a najlepiej 2x8GB jeśli chcesz używać VirtualizationStation, ew. Containerstation. Polecam :)
     
  9. nelik1987
    Offline

    nelik1987 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    18 Marzec 2017
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Zamówiłem jednak 1 kość 8GB. cena 4GB około 120 zł a cena 8GB 207 zł. Długo się nie zastanawiałem :) Wybrałem Good Ram zgodnie z tym co pisali wcześniej koledzy, że to sprawdzona pamięć i działa z QNAP
    GoodRam DDR3 8192MB 1600 CL11 (GR1600S3V64L11/8G)
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie da się większą czcionką?
     
  11. mario_opole
    Offline

    mario_opole Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Luty 2015
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    Witam. Mam qnapa ts 253 pro z 2GB ram. Chce na nim odpalić film 4k ale teraz tnie wiec jak zwieksze ram 2x2 to pomoże ? a moze 2x4GB ?
     
  12. darekhifi
    Offline

    darekhifi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    149
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +23 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Jak film jest transkodowany przez tego qnapa to nic mu nie pomoże, jak przepycha tylko plik do urządzenia końcowego (tv, przystawka itd.) to problem po stronie odbiornika, no chyba że kolega po wifi pcha filmy 4k...

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  13. mario_opole
    Offline

    mario_opole Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Luty 2015
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    Podłączenie po HDMI 1.4 ( powinno być 2.0 ale to chyba nie może powodować zacięć) . Teraz podczas odtwarzania 4K procesor bardzo czesto dochodzi do 91-99 % możliwości a RAM cały czas 70% a jak sie pauzuje film to pokazuje : buforowanie . Myślałem ze jak zmienię ram to coś pomoże
     
  14. darekhifi
    Offline

    darekhifi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    149
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +23 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ten procek ma za mało mocy do "marketingowego" 4k nie mówiąc o prawdziwym, odepnij HDMI i pchaj do tv te pliki przez lan (qnap dlna, serviio, plex,czy co tam lubisz), resztę zrobi tv a qnap będzie miał wolne

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     

Poleć tę stronę