Witam, przez nawał obowiązków w ostatnim czasie mój ts451 czekał ponad miesiąc w pudełku na podłączenie. Może uda mi się to zrobić w ten lub kolejny weekend. Ostatnio wyczytałem na forum, że najlepiej wszystko spiąć poprzez switcha i takowy zakupiłem. Dowiedziałem się, że serwer najlepiej podłączyć do ups-a i tu potrzebuje waszej pomocy (nie znam się na tym zupełnie), potrzebuje coś w rozsądnej cenie, gdyż jestem po przeprowadzce i trochę grosza poszło
. Ale liczę też na dobrą jakość polecanego sprzętu, najwyżej stawianie serwera poczeka kolejny miesiąc aż odłoże na ups-a.
M
mariuszsal
Guest
UPS tylko pod NAS czy coś jeszcze ?
Na forum polecają PowerWalkera jako niedrogi i pewny. Ja używam od kilku lat różne domowe modele APC i nie miałem z nimi problemów.
Wybierz taki który jest wspierany przez Qnapa
Recommended :: TS-451 :: UPS :: Compatibility list :: QNAP
Na forum polecają PowerWalkera jako niedrogi i pewny. Ja używam od kilku lat różne domowe modele APC i nie miałem z nimi problemów.
Wybierz taki który jest wspierany przez Qnapa
Recommended :: TS-451 :: UPS :: Compatibility list :: QNAP
Podepnę się. Z tego co doczytałem APC posiada możliwość wyłączenia sygnału dźwiękowego na stałe. Jak jest u PowerWalkera?
Swoją drogą ciekawe że na liście dla ts-x51 nie figuruje żaden PowerWalker.
Swoją drogą ciekawe że na liście dla ts-x51 nie figuruje żaden PowerWalker.
Ups tylko pod NAS, często nie ma mnie w domu, zależy mi, żeby podczas braku prądu ups jakoś to zakomunikował serwerowi , żeby ten zdążył się wyłączyć, zanim padnie ups ( o ile to możliwe
). Zapytam jeszcze, czy podczas pracy serwera i zaniku prądu faktycznie są duże problemy z ponownym uruchomieniem serwera, czy ups jest niezbędny?
M
mariuszsal
Guest
Na tym polega właśnie współpraca UPSa z urządzeniem, że w zadanym czasie wyłączy bezpiecznie zanim padnie bateria.
M
mariuszsal
Guest
M
mariuszsal
Guest
Ja niedawno kupowałem do biura ten Buy APC Back-UPS ES 700VA 230V Czech & Poland - Technical Specifications and Information | APC , zabezpiecza jedno stanowisko plus NAS'a. Samego Qnapa trzyma ponad godzinę.
Jak wygląda komunikacja z serwerem nie ma problemu, po przeczytaniu kilku tematów na forum każdy poleca PowerWalker lub APCZerknij cyberpower dx850 tani i spełnia swoje zadanie.
„Zielone” UPS-y CyberPower otrzymały certyfikat kompatybilności z serwerami danych QNAP. Potwierdza on poprawną i bezpieczną współpracę urządzeń obu marek. Certyfikat potwierdza poprawną współpracę urządzeńCyberPower jako awaryjnych systemów zasilania dla dyskówQNAP. Kompatybilność obu rozwiązań gwarantuje, że w przypadku awarii zasilania, urządzenieb zasili macierz QNAP-a, zaś w przypadku wyczerpania baterii – bezpiecznie wyłączy serwer.
Mobilnie z LG G
Mobilnie z LG G
Ok, rozgląda łem się po lokalnych sklepach i mogę kupić upsy, które polecaliście;
1.APC Back-UPS ES 700VA w cenie 419zł, tylko jak z kompatybilnością z qnapem, za trochę więcej wejść, pozycja leżąca (nie tower),
2. Cyberpower dx850 w cenie 259zł, już wiem, że jest kompatybilny, tylko 3 wejścia (choć pod serwer, routery, switcha wystarczy), minus to pozycja stojąca (brak miejsca i kolejne urządzenie na widoku.
Mogę zakupić jeden lub drugi, mieszcze się w budżecie, co polecacie?
1.APC Back-UPS ES 700VA w cenie 419zł, tylko jak z kompatybilnością z qnapem, za trochę więcej wejść, pozycja leżąca (nie tower),
2. Cyberpower dx850 w cenie 259zł, już wiem, że jest kompatybilny, tylko 3 wejścia (choć pod serwer, routery, switcha wystarczy), minus to pozycja stojąca (brak miejsca i kolejne urządzenie na widoku.
Mogę zakupić jeden lub drugi, mieszcze się w budżecie, co polecacie?
Dzięki wszystkim za cenne podpowiedzi, ostatecznie zakupiłem cyberpowera, ze względu na pewną kompatybilność, mam tylko ostatnie pytanie, pewnie do kolegi Spietrza bo takowy posiada, razem z ups jest płyta, czy muszę ją instalować na kompie i tam coś ustawiać, czy ustawiam w serwerze, kiedy ma się zamknąć?
M
mariuszsal
Guest
O jaką ci kompatybilność w APC chodzi ? Jest taka jaka powinna być. Czyli działa.Jestem w sklepie i oglądam oba co wybrać, ten apc wygląda ciekawie, tylko jak z kompatybilnością?