Dość długo podchodziłem do zakupu swojego pierwszego nasa. Czytałem, analizowałem. Pierwotnie chciałem kupić S ale po obejrzeniu i przeczytaniu kilku artykułów zdecydowałem się na QNAP. Chciałem kupić wersję na 2 dyski ale model który wybrałem teoretycznie miał obsługę dysków do 2x8TB a ja chciałem kupić 2X10TB. Wybór padł na TS-328 bo może kiedyś dołożę 3 i będzie 30TB. I to był błąd ... Widać prawie rok czytania to za mało.
Okazało się po zakupie że zastosowany procesor REALTEK nie jest wspierany przez PLEX'a ani Serviio
. Padaka - jedna z głównych funkcji do której miał służyć nas nie będzie działać
wbudowany server DNLA to jakaś porażka (faktycznie jeśli są dostępne takie kombajny jak PLEX czy Serviio to po co rozwijać takie g...). Zapewne też tak mało mam dostępnych aplikacji ...
Będę próbować wymienić sprzęt na inny. Mam nadzieje że sprzedawca - ATMAR - przychyli się do mojej prośby
Ale do rzeczy - na jaki sprzęt wymienić - tak bym nie miał więcej problemów? Czego oczekuje i potrzebuje?
Okazało się po zakupie że zastosowany procesor REALTEK nie jest wspierany przez PLEX'a ani Serviio
Będę próbować wymienić sprzęt na inny. Mam nadzieje że sprzedawca - ATMAR - przychyli się do mojej prośby
Ale do rzeczy - na jaki sprzęt wymienić - tak bym nie miał więcej problemów? Czego oczekuje i potrzebuje?
- dobry server DNLA typu Serviio (mam na PC i jestem bardzo zadowolony i PLEX (chciałbym go poznać
- własna chmura aka dropbox
- backup via internet Acronis Backup
- backup "on-line" dokumentów z moich laptopów
- dostęp do plików via internet
- Obsługa 2x10TB