kroko

Passing Basics
Beginner
29 Marzec 2019
32
3
65
Odznaki
16
QNAP
TS-x53Be
Ethernet
null
Poz.
1

Witam!
Problem polega na znikającym UPS podpiętym pod USB.
Podpinam kabelek na włączonym qnapie, znajduje go wyświetla procent naładowania stosuje się do poleceń wyłączenia przy braku zasilania. Wystarczy jednak przeładować system a UPS znika i ponownie trzeba wyciągać kabel i wkładać ponownie żeby był widoczny.

Pozdrawiam
Wersja oprogramowania Firmware:5.0.0.1937
Model serwera: QNAP TS-253Be

Mi czasem po restarcie QNAPa znika też UPS, ale uaktywnia się opcja połączenie przez snmp, albo w ogóle. Wtedy zmieniam na połączenie USB i po chwili pojawia się. Nigdy nie wyciągałem kabla i wpinałem

Do czarodziejów :) Tak na chłopski rozum, skoro po przeładowaniu znika a po fizycznym odłączeniu a potem podłączeniu kabla jest wykrywany, to znaczy że jest uruchamiany pewien proces który wykrywa urządzenie. Czy nie ma możliwości ponowne uruchomienie procesu (komenda) wykrywania okresowo w crontabie?

Byłbym wdzięczny gdybyś mógł sprawdzić, bo to dosyć istotną kwestia dla mnie. Jeżeli nie to pewnie zainwestuje w coś z wyświetlaczem który chyba można wyłączać przyciskiem

Byłbym wdzięczny gdybyś mógł sprawdzić, bo to dosyć istotną kwestia dla mnie. Jeżeli nie to pewnie zainwestuje w coś z wyświetlaczem który chyba można wyłączać przyciskiem
Możesz ściągnąć wszystkie instrukcje ze strony Cyberpower i sprawdzić. Ja mam UPS z wyświetlaczem i można wyłączyć zarówno "światło" jak i dźwięki.

Odkopuję, bo mam podobną zagwozdkę. Chciałbym mojego Qnapa zasilać z UPS z USB. Planowałem kupić właśnie Volt Polska MICRO UPS 800 9Ah (480/800W). Czy autor wątku (kroko) może opisać swoje doświadczenia ?
Udało się mu może problem rozwiązać wraz z nowymi wersjami firmware`u ? Czy może jednak kupić coś innego tj. z listy kompatybilności ?
Poleci może ktoś ewentualnie jakiś dobry UPS do 300 zł do samego QNAP`a 251+. Zależy mi aby nie piszczał podczas pracy z sieci i nie śmierdział plastikiem i miał sterowanie usb zgodne z QNAP-em

Odkopuję, bo mam podobną zagwozdkę. Chciałbym mojego Qnapa zasilać z UPS z USB. Planowałem kupić właśnie Volt Polska MICRO UPS 800 9Ah (480/800W). Czy autor wątku (kroko) może opisać swoje doświadczenia ?
Udało się mu może problem rozwiązać wraz z nowymi wersjami firmware`u ? Czy może jednak kupić coś innego tj. z listy kompatybilności ?
Poleci może ktoś ewentualnie jakiś dobry UPS do 300 zł do samego QNAP`a 251+. Zależy mi aby nie piszczał podczas pracy z sieci i nie śmierdział plastikiem i miał sterowanie usb zgodne z QNAP-em
Nic nie udało się zrobić. UPS sprawuje się dobrze, działają wszystkie funkcje do restartu systemu. Potem trzeba wyjąć kabel USB i wyłożyć go ponownie aby był widoczny przez system.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. cyberpower
  2. volt
  3. UT850EG-FR
  4. 453be
  5. ups volt