Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

kasownik

Entry Technician
Q Associate
4 Marzec 2014
42
4
65
Odznaki
20
Szczecin
QNAP
TVS-x71
Ethernet
10 Mbps
Poz.
1

Witam!

Miałem zainstalowany kontroler Unifi, ponieważ zauważyłem, że nie zapisuje od poprzedniej aktualizacji prędkości polaczenia chciałem wrócić do poprzedniej wersji. Zrobiłem backup, pobrałem go, zdeinstalowałem Unifi, zainstalowałem poprzednią wersję i przy próbie wejścia na kontroler, mam komunikat, nie znaleziono strony :(
Próbowałem z ręki instalować różne wersje Unifi, ale przy każdej jest to samo, instaluje się chyba poprawnie, ale nie można wejść na kontroler.
Jakieś pomysły, co może być problemem i jak to naprawić? Na drugim QNAPie w tej samej sieci Unifi instaluje się bez problemów i mogę wejść na kontroler.

Wersja oprogramowania Firmware: 5.0.0.1858 Build 20211119
Model serwera: QNAP TVS-671

Generalnie polecam koledze portainera a potem watchowera. Raz zrobisz, a masz porządnie na zawsze.

Generalnie polecam koledze portainera a potem watchowera. Raz zrobisz, a masz porządnie na zawsze.
watchower czy watchtower? Przyjrzę się temu, generalnie unikałem kontenerów, ale chyba przed tym nie ucieknę :(

Tak wygląda konfiguracja przy tworzeniu kontenera:
Kod:
Name
WatchTower
Command
docker run -d -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock containrrr/watchtower
Runtime
runc
Auto start
Enable
CPU
100 %
Memory Limit
15899 MB
Environment
WATCHTOWER_CLEANUP=true
WATCHTOWER_INCLUDE_STOPPED=true
WATCHTOWER_POLL_INTERVAL=86400
WATCHTOWER_REVIVE_STOPPED=true
Network Mode
NAT
Port Forwarding
Host	Container	Protocol
Automatic	8080	TCP
Allocate interactive and TTY processes for the container
Enable

https://forum.qnap.net.pl/threads/moje-dockery.27438/
upload_2021-12-7_18-53-26.webp

dwie linijki w FAQ SSH + 2 minuty klikania i jesteś w domu - Ice Ice potwierdza - sam to robił 2 dni temu bez mojej pomocy ;)

WatchTower utworzony przez portainer wreszcie działa, kontroler unifi poszedł i udało się odtworzyć konfigurację.
Nie miałem kontenerów a teraz mam 3 ;)
To nowe pytanie, gdzie szukać plików, jak chcę ręcznie poprawić coś w konfiguracji np. kontrolera unifi ???

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. portainer
  2. sonarr
  3. unifi
  4. qnap unifi kontroler
  5. unifi controller
  6. docker status