- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Chyba az tak na ciszy mi nie zalezy zeby wydac 1k na dysk
Naprawde te HDD sa takie glosne ?
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Nie wiem, mam wywalone na głośność bo serwery mam na poddaszu w wydzielonym pomieszczeniu - wentylatory wyją, dyski chrupią a ja mam to w dupie 
Sporo ludzi tutaj na forum cały czas płacze ze dyski głośne ale wydać kasy na SSD nie chcą :/
Każdy ma inny poziom czułości na hałas - to co dla mnie będzie cicho dla innych może być głośne.
A zwykły dysk kosztuje nie wiele mniej:
Seagate IRONWOLF CMR 1TB 5900obr. 64MB - Dyski HDD - Sklep komputerowy - x-kom.pl
Sporo ludzi tutaj na forum cały czas płacze ze dyski głośne ale wydać kasy na SSD nie chcą :/
Każdy ma inny poziom czułości na hałas - to co dla mnie będzie cicho dla innych może być głośne.
Po taniości: Crucial 1TB 2,5" SATA SSD MX500 - Dyski SSD - Sklep komputerowy - x-kom.plChyba az tak na ciszy mi nie zalezy zeby wydac 1k na dyskNaprawde te HDD sa takie glosne ?
A zwykły dysk kosztuje nie wiele mniej:
Seagate IRONWOLF CMR 1TB 5900obr. 64MB - Dyski HDD - Sklep komputerowy - x-kom.pl
Teraz mam 2,5 wsadzony i go ledwie slychac wiec moze duzy 1TB nie bedzie jakos przesadnie glosny. BTW jaki z tej listy jest wart uwagi ?
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Kup SSD bo coś czuje, że będą z Tobą kłopoty.
Jakie niby beda zemna klopoty ? Kurcze kazales mi kupic kompatybilny dysk, wiec dzis prosze o sugestie jaki zgodnie ze strona zeby nie wymyslacKup SSD bo coś czuje, że będą z Tobą kłopoty.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
A nie możesz serwera przenieść do przedpokoju?
Najtańsza szafeczka wisząca 4U
https://allegro.pl/oferta/4u-szafa-rack-wiszaca-10-czarna-lanberg-9711846132
Wkładasz tam serwer, router i bye bye
Najtańsza szafeczka wisząca 4U
https://allegro.pl/oferta/4u-szafa-rack-wiszaca-10-czarna-lanberg-9711846132
Wkładasz tam serwer, router i bye bye
Kabel sieciowy będę ciągnął przez pół mieszkania? No nie da rady. Dobra skupmy się na tym dysku HDD czy naprawde są takie głośne nawet 1TB. Ludzie w sumie piszą o nich ale nie o takiej pojemności hmm najwyżej do szafy Nas pójdzie i tyle. Który mam wybrać z tej tabelki? [emoji6]
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 730
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
To już wiemy, więc 1TB nie będzie robił halasu, a jak będzie to szafa i w dupie z nim, teraz kwestia co wybrać WD czy Seagate.
Jestem na podobnym etapie i mój wybór na chwilę obecną padł na Seagate SkyHawk 2 TB 3.5'' SATA III (6 Gb/s) (ST2000VX008) - Dysk serwerowy - Morele.net ale hałasem się nie przejmuję, ponieważ Qnap będzie w salonie albo pod biurkiem narożnym na półce. Nie ukrywam, że dla mnie cena gra główną rolę.To już wiemy, więc 1TB nie będzie robił halasu, a jak będzie to szafa i w dupie z nim, teraz kwestia co wybrać WD czy Seagate.
Moze byc ciekawy temat.Rzuce okiemJestem na podobnym etapie i mój wybór na chwilę obecną padł na Seagate SkyHawk 2 TB 3.5'' SATA III (6 Gb/s) (ST2000VX008) - Dysk serwerowy - Morele.net ale hałasem się nie przejmuję, ponieważ Qnap będzie w salonie albo pod biurkiem narożnym na półce. Nie ukrywam, że dla mnie cena gra główną rolę.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Coś mi się kojarzy że korzystanie z dysków pod kamerki do innych celów nie kończyło się najlepiej, ale nie mogę sobie przypomnieć o co dokładnie chodziło.Jestem na podobnym etapie i mój wybór na chwilę obecną padł na Seagate SkyHawk 2 TB 3.5'' SATA III (6 Gb/s) (ST2000VX008) - Dysk serwerowy - Morele.net ale hałasem się nie przejmuję, ponieważ Qnap będzie w salonie albo pod biurkiem narożnym na półce. Nie ukrywam, że dla mnie cena gra główną rolę.
Nie znam się aż tak bardzo na HDD i ten cenowo wygląda bardzo korzystnie, a jest również przeznaczony do ciągłej pracy + nieustannego zapisu danych. W dodatku jest to CMR, który jest szybszy od SMR.Coś mi się kojarzy że korzystanie z dysków pod kamerki do innych celów nie kończyło się najlepiej, ale nie mogę sobie przypomnieć o co dokładnie chodziło.