Po taniości: Crucial 1TB 2,5" SATA SSD MX500 - Dyski SSD - Sklep komputerowy - x-kom.plChyba az tak na ciszy mi nie zalezy zeby wydac 1k na dyskNaprawde te HDD sa takie glosne ?
Jakie niby beda zemna klopoty ? Kurcze kazales mi kupic kompatybilny dysk, wiec dzis prosze o sugestie jaki zgodnie ze strona zeby nie wymyslacKup SSD bo coś czuje, że będą z Tobą kłopoty.
Mówie tylko, że do ideii posiadania serwera NAS w salonie trzeba przywyknąć. Jedynym kompromisem jest dysk SSD na system + torrenty. Później dokładaj sobie HDD ile chcesz.Jakie niby beda zemna klopoty ?
Na system mam SSD 250GB ale to za malo na torrenty niestety.Mówie tylko, że do ideii posiadania serwera NAS w salonie trzeba przywyknąć. Jedynym kompromisem jest dysk SSD na system + torrenty. Później dokładaj sobie HDD ile chcesz.
Jak mi nie wierzysz to zapytaj resztę.
Jestem na podobnym etapie i mój wybór na chwilę obecną padł na Seagate SkyHawk 2 TB 3.5'' SATA III (6 Gb/s) (ST2000VX008) - Dysk serwerowy - Morele.net ale hałasem się nie przejmuję, ponieważ Qnap będzie w salonie albo pod biurkiem narożnym na półce. Nie ukrywam, że dla mnie cena gra główną rolę.To już wiemy, więc 1TB nie będzie robił halasu, a jak będzie to szafa i w dupie z nim, teraz kwestia co wybrać WD czy Seagate.
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Moze byc ciekawy temat.Rzuce okiemJestem na podobnym etapie i mój wybór na chwilę obecną padł na Seagate SkyHawk 2 TB 3.5'' SATA III (6 Gb/s) (ST2000VX008) - Dysk serwerowy - Morele.net ale hałasem się nie przejmuję, ponieważ Qnap będzie w salonie albo pod biurkiem narożnym na półce. Nie ukrywam, że dla mnie cena gra główną rolę.
Coś mi się kojarzy że korzystanie z dysków pod kamerki do innych celów nie kończyło się najlepiej, ale nie mogę sobie przypomnieć o co dokładnie chodziło.Jestem na podobnym etapie i mój wybór na chwilę obecną padł na Seagate SkyHawk 2 TB 3.5'' SATA III (6 Gb/s) (ST2000VX008) - Dysk serwerowy - Morele.net ale hałasem się nie przejmuję, ponieważ Qnap będzie w salonie albo pod biurkiem narożnym na półce. Nie ukrywam, że dla mnie cena gra główną rolę.
Nie znam się aż tak bardzo na HDD i ten cenowo wygląda bardzo korzystnie, a jest również przeznaczony do ciągłej pracy + nieustannego zapisu danych. W dodatku jest to CMR, który jest szybszy od SMR.Coś mi się kojarzy że korzystanie z dysków pod kamerki do innych celów nie kończyło się najlepiej, ale nie mogę sobie przypomnieć o co dokładnie chodziło.