To aż nie możliwe...mam nadzieję, że znajdą się inne rozwiązania. Spróbuję przetestować ten 3 sek. reset i odbudowę interfejsu sieciowego.
Ja już po woli wymiękam, bo co chwilę pojawia się nowy problem, VStation (teraz informuje o niekompatybilnej wersji i konieczności aktualizacji - a innej wersji nie ma), teraz problem ze zdalnym zalogowaniem z Qfindera, Qfile, Qphoto, Qbelt...
Ja już po woli wymiękam, bo co chwilę pojawia się nowy problem, VStation (teraz informuje o niekompatybilnej wersji i konieczności aktualizacji - a innej wersji nie ma), teraz problem ze zdalnym zalogowaniem z Qfindera, Qfile, Qphoto, Qbelt...
Jeszcze jest opcja restartu ustawień sieciowych z FAQ SSH: How to reset network & virtual switch setting via command line ale to powinno działać podobnie do 3s wciśnięcia przycisku na obudowie.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jak odbudowac interfejs sieciowy ?To aż nie możliwe...mam nadzieję, że znajdą się inne rozwiązania. Spróbuję przetestować ten 3 sek. reset i odbudowę interfejsu sieciowego.
Myslalem ze to chodzi o usuniecie interfejsu jak wyzej pisal
Niestety nic to nie pomoglo. WAN IP pojawia sie doslownie na kilkanasicie sek i znika .
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
tylko reset 3 sekundy albo...
FAQ - Jak zresetować ustawienia sieciowe (Sieć i przełącznik wirtualny)
a jeżeli nie można dobić się do NAS to zbootować go w ten sposób:
Instruktaż/Tutorial - Jak przywrócić do działania serwer, który nie uruchamia się z dyskami?
i później dalsze polecenia to:
a jeżeli nie można dobić się do NAS to zbootować go w ten sposób:
Instruktaż/Tutorial - Jak przywrócić do działania serwer, który nie uruchamia się z dyskami?
i później dalsze polecenia to:
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Podrzucam wspomniane źródło:Wlasnie wywalilem wszystkie dyski z nasa i wrzucilem nowy czysty i na nim postawilem system 2248 po czym zrobilem update do najnowszego i odziwo wszystko dziala bez problemu. Wychodzi na to ze chyba trzeba od nowa postawic system bo chyba nie widze innej opcji no moze poza tym usunieciem interfejsu ale czy napewno ze zmiana MAC hmm
Kod:
https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=144295
czyli dla ciebie
A
Artproject-2004 - pomogłoby zrobionie nowego MACa dla sieciówki w VirtualStation ?
Boje się za to zabierać, żeby nie rozpieprzyć tego bardziej - założyłem ticket na Helpdesku i nie wiem, czy nie poczekać (jak radziszczyli dla ciebie A Artproject-2004 - pomogłoby zrobionie nowego MACa dla sieciówki w VirtualStation ?
Jak mam to zrobic, gdzie to sie robi ? w tym linku od Artprojekt nie ma napisane jak to zrobic tylko zeby usunac. Ja nie mam zadnych wirualnych maszyn nie mam pojecia co to jest.