Jak odbudowac interfejs sieciowy ?To aż nie możliwe...mam nadzieję, że znajdą się inne rozwiązania. Spróbuję przetestować ten 3 sek. reset i odbudowę interfejsu sieciowego.
Ja już po woli wymiękam, bo co chwilę pojawia się nowy problem, VStation (teraz informuje o niekompatybilnej wersji i konieczności aktualizacji - a innej wersji nie ma), teraz problem ze zdalnym zalogowaniem z Qfindera, Qfile, Qphoto, Qbelt...
Myslalem ze to chodzi o usuniecie interfejsu jak wyzej pisal
Podrzucam wspomniane źródło:Wlasnie wywalilem wszystkie dyski z nasa i wrzucilem nowy czysty i na nim postawilem system 2248 po czym zrobilem update do najnowszego i odziwo wszystko dziala bez problemu. Wychodzi na to ze chyba trzeba od nowa postawic system bo chyba nie widze innej opcji no moze poza tym usunieciem interfejsu ale czy napewno ze zmiana MAC hmm
https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=144295
Boje się za to zabierać, żeby nie rozpieprzyć tego bardziej - założyłem ticket na Helpdesku i nie wiem, czy nie poczekać (jak radzisz @pigers ?).czyli dla ciebie @Artproject-2004 - pomogłoby zrobionie nowego MACa dla sieciówki w VirtualStation ?
dziękinowy mac nie zaszkodzi - ale to oznacza ze musisz poprawić cos na swoim routerze .. .ale o tym pisz w SWOIM temacie ?
co do @Roxbox - procedurke opisali .. jak nie masz nic do stracenia , rób Waszmośc - oszczędź wsytdu
Jaka procedurka, gdzie ? to co silas podal nie dziala niestety.nowy mac nie zaszkodzi - ale to oznacza ze musisz poprawić cos na swoim routerze .. .ale o tym pisz w SWOIM temacie ?
co do @Roxbox - procedurke opisali .. jak nie masz nic do stracenia , rób Waszmośc - oszczędź wsytdu
Jak mam to zrobic, gdzie to sie robi ? w tym linku od Artprojekt nie ma napisane jak to zrobic tylko zeby usunac. Ja nie mam zadnych wirualnych maszyn nie mam pojecia co to jest.@Roxbox - skasowanie WSZYSTKICH interfejsów sieciowych i restart nas