-
Zestaw serwer + ups + switch do domowego racka
Cześć, poszukuje zestawu do zamontowania w szafie rack 19: - mocny serwer z raidem - UPS do poprawnego zamkniecia serwera i ochrony przed przepieciami - switch do 20 portow (skretki sftp cat 7) z czego trzy kamery beda zasilane po poe do: - home assistant calego domu - obsluga z około 100...- hypnosiss
- Temat
- chodzi serwer
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Hej
Cześć wszystkim raz jeszcze :) w koncu ukonczona konfiguracja konta w 100% :D- hypnosiss
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
TS-409 Pro/Std Official FW (Version 3.1.0 Build 0708)
Witam, Wreszcie wyczekiwana wersja STABILNA z poprawionym interfejsem AJAX. [Przed rozpoczęciem] - It's highly suggested that you should back up all the data before applying this update. - If you found the UI is incomplete/incorrect, please try to clear the browser's cache first and then...- hypnosiss
- Temat
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
TS-209 Pro/Std Official FW (Version 3.1.0 Build 0708)
Witam, Wreszcie wyczekiwana wersja STABILNA z interfejsem AJAX. [Przed rozpoczęciem] - It's highly suggested that you should back up all the data before applying this update. - If you found the UI is incomplete/incorrect, please try to clear the browser's cache first and then refresh current...- hypnosiss
- Temat
- Odpowiedzi: 10
-
TS-109 Pro/Std Official FW (Version 3.1.0 Build 0708)
Witam, Wreszcie wyczekiwana wersja STABILNA z poprawionym interfejsem AJAX. [Przed rozpoczęciem] - It's highly suggested that you should back up all the data before applying this update. - If you found the UI is incomplete/incorrect, please try to clear the browser's cache first and then...- hypnosiss
- Temat
- Odpowiedzi: 9
-
BEEP - jak wyłączyć ?
Witam, Jak wyłączyć głośne pikanie beep przy wyłączaniu i włączaniu QNAPa ? Pozdrawiam.- hypnosiss
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Instruktaż/Tutorial Ściąganie z rapidshare bez konta premium (free)
ŚCIĄGANIE Z RAPIDSHARE BEZ KONTA PREMIUM Stworzyłem prosty skrypt w pythonie lecz miał on kilka błędów. Mój znajomy powiedział mi że jest w internecie podobny projekt napisany w bashu wykorzystujący głównie wgeta. Bardzo mnie to zaciekawiło, ponieważ w takiej sytuacji będzie można b. łatwo...- hypnosiss
- Temat
- ssh
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Polecenie 'poweroff'
Witam, Po wywołaniu komendy 'poweroff' w SSH , QNAP pika że się wyłącza, połączenie SSH również zostaje rozłączone po pewnym czasie lecz dioda Power na urządzeniu miga i miga a NAS nie chce się całkowicie wyłączyć, widać że próbuje ale bez skutku. Co może być problemem może wpierw trzeba coś...- hypnosiss
- Temat
- ssh
- Odpowiedzi: 31
-
Firmware 3.0.0 i instalacja Optware, IceStation
W nowym firmware 3.0.0 nie da się zainstalować paczki QPKG z Optwarem(Jest samo Installing, pasek postępu się nie pojawia) oraz IceStation. Czekałem nawet z 15 min i nic. Za chyba 7 -mym razem pojawił się wpis w paczkach że Optware jest zainstalowany lecz w rzeczywistości nie w całości (ipkg nie...- hypnosiss
- Temat
- optware / ipkg
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Nowy firmware(3.0.0) - php.ini
Gdzie jest przeniesiona edycja pliku php.ini bo nie mogę go nigdzie znaleść <glupi> ?- hypnosiss
- Temat
- aktualizacja firmware php
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
MLDonkey - DirectConnect
Witam, Jak uruchomić na MLDonkey DirectConnect ? Samo enable_directconnect = true nie wystarcza. Jak połączyć się z wybranym serwerem i pobierać listy plików użytkownika ? Pozdrawiam.- hypnosiss
- Temat
- mldonkey
- Odpowiedzi: 4
-
Kamera IP - EdiMAX IC-1520DPg
Witam, Mam kamere ip EdiMAX IC-1520DPg. Czy da się ją podłączyć do stacji monitoringu QNAP i jak ją tam skonfigurować ? Pozdrawiam.- hypnosiss
- Temat
-
Tajemniczy wpis o FTP - skan Microsoftu a może skan hakera ?
Witam, Ostatnio natrafiłem się w logach mojego QNAPa tajemniczy wpis Microsoftu ? O godz 00:00:42 użytkownik: anonymous@ftp.microsoft.com ip: 85.180.21.133 protokół: FTP, akcja: Login Fail. Pierwszy raz coś się połączyło z zewnątrz do mojego qnapa bez mojej wiedzy. Fakt porty HTTP, FTP i 8080...- hypnosiss
- Temat
- ftp
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Instruktaż/Tutorial Skrypt uploadu na serwery rapidshare
SKRYPT PERL DO UPLOADOWANIA PLIKÓW Z QNAPA NA SERWERY RAPIDSHARE Przedstawiam autorski skrypt do uploadu wiele plików na serwery rapidshare. Więkrzość opcji jest wypisanych w helpie skryptu. Ogólnie mówiąc skrypt ma możliwość uploadu przez różne sposoby na serwery rapidshare. Skrypt ma...- hypnosiss
- Temat
- app center linux perl unrar / archiwa
-
Jak zrobić paczke QPKG ?
Witam, Jak zrobić paczkę QPKG ? Czy jest napisany już jakiś tutorial ? Mam już zrobiony prawie skrypt, chce ułatwić użytkownikom zainstalowanie go i zarządzanie... Chyba że ktoś kto ma chęci i się na tym zna, pomoże :P Pozdrawiam.- hypnosiss
- Temat
- app center
- Odpowiedzi: 14
-
[Problem] phpMyAdmin - brak strony
Serwer Web włączony, MySQL włączone a gdy wchodze w phpMYADMIN to pisze ze nie ma takiej strony. Sprawdzilem na ftpie i nie ma tam zadnego folderu phpmyadmin. No i jeszcze mam problemy z połaczeniem się z innego hosta do bazy ze moj host "is not allowed to connect to this MySQL server"...- hypnosiss
- Temat
- phpmyadmin
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Upload na rapidshare skrypt perl - pomoc
Witam, Ja i linux to jedna wielka pomyłka - mam problem. Potrzebuje aby serwer QNAP uploadował mi pliki na rapidshare.com . W jednym temacie kolega znalazł kod źródłowy napisany w PERLu do upladowania plików(wraz z wznawianiem). http://images.rapidshare.com/software/rsapiresume.pl . Czy mógłby...- hypnosiss
- Temat
- perl
- Odpowiedzi: 19
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Norton Ghost - backup systemu lub całej partycji
Witam, Ciekawi mnie backup całego systemu(partycji) przez Norton GHOST(NetBak Replicator chyba tego nie oferuje) jego nowa wersja obsługuje kopie przez internet do NASów. Co o tym myślicie? Czy dało by się np Nortonem nie w środowisku Windows lecz z spycjalnego , którego oferuje norton, robić...- hypnosiss
- Temat
- backup windows
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Tajemnicze foldery - BUGi w oprogramowaniu
Witam, Z ciągłym aktualizowaniem swojego Qnapa o nowe wersje oprogramowania(firmwale) oraz paroma problemami - doświadczeniami nie raz "traciłem" dane. Ostatnio zaczełem się bawić w połączenia SSH, a wiec poszperałem troche po folderach QNAPa no i w folderze share/HDA_DATA/Public - niestety...- hypnosiss
- Temat
- ssh
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD