1. malma777

Dyskusja Jdawnloader

Witam proszę o pomoc po aktualizacji qts do nowej wersji mam problem z zalogowaniem się do jdawnoader. jak wejdę do cointainsjation to wszystko wyglada dobrze.
  2. malma777

Zmiana ta-253D na ts-264

Witam. Czy zmiana ts 253D 16Gb na ts-264 to dobry pomysł. Z nasa korzystam głównie jako centrum multimediów i backup danych, nic bardziej wymagającego jakiś tam torrenty i jdawnloader w docker. Głównie chodzi mi o to że ten nowszy ma slot kart ssd m2 a do starego musiałbym dokupić a cena jest...
  3. malma777

Pomoc ST20000NM007D Seagate Exos x20 20 TB

Witam czy jak dysk nie jest na liście kompatybilności z moim urządzeniem to znaczy ze nie ma szans ta wpsolprace? Chodzi i dyski ST20000NM007D Seagate Exos x20 20 TB. Dyski Exos X18 sa kompatybilne a tego nie ma. Może ktoś mial podobna sytucje, mój nas to nap 253D
  4. malma777

Dyskusja Nieprzydzielone miejsce

Witam co znaczy nieprzydzielone miejsce? czy mogę go w jakiś sposób użyć?
  5. malma777

Dyskusja Migawka i nowe dyski

Witam mam zamiar wymienić dyski w moim Nasie. Obecnie mam 2X4Tb na 2X12Tb i tu pytania do bardziej zaawansowanych użytkowników. Czy migawki są konieczne, czy sam raid 1 nie wystarczy? Jeśli już miały by zostać to czy 10 procent na nie to wystarczająco? Na dyskach będę przechowywał zdjęcia...
  6. malma777

Pomoc Proszę o pomoc Portainer.io

Proszę o wskazówkę gdyż jestem zielony w tym temacie. Instaluje portainer z instrukcji od kolegi z forum i wszystko idzie dobrze do momentu gdzie powinienem wejść przez przeglądarkę i skonfigurować konto. Tylko ze ja za cholerę nie mogę dostać się. Jaki adres mam podać żeby wejść do...
  7. malma777

Dyskusja JDOWNLOADER

Witam zainstalowałem jdanloader w docker i wszystko niby chodzi. zalogowałem się poprzez stronę tylko mam mały problem: nie mogę znaleść pobranych plików. Zainstalowałem wpisując taka komendę : docker run -d --init --restart=always -v share/Dane/Download:/opt/JDownloader/Downloads -v...
  8. malma777

Dyskusja Jdawnloader

Witam. Pomoże ktoś z zainstalowaniem jdawloadera w docker. Jestem laikiem i nie umiem znaleść jak to się robi.
  9. malma777

Dyskusja Kodi dodawanie źródła

Prozę o pomoc bo główkuje już długo i nie mogą nic wymyślić albo porostu się nie znam. zainstalowałem na Xbox Kodi i chaciałbym dodać do niego źródło z filmami które mam na Nasie tylko nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc
  10. malma777

Dyskusja Zmienia RAID 1 na RAID 0

Czy jest możliwość zmiany istniejącej już grupy RAID 1 w RAID 0 bez ponownego instalowania systemu i kasowanie dysków? Czy trzeba wszystko usuwać? Bo jak zakładałem RAID 1 to byłem przekonany ze to będzie zabezpieczenie w razie awarii jednego z dysków a po czasie doinformowałem się że bez kopi...
  11. malma777

Dyskusja qBittorent v4.4.5 Problem

Witam czy coś się zmieniło po aktualizacji systemu qnapa bo chodzi o to że pliki torrent w programie qBittorrent nie chce mi pobierać i teraz nie wiem czy to wina trackera bo korzystam z prywatnego czy wina leży po stronie programu. Korzystam z programu zainstalowanego z appcenter z repo...
  12. malma777

Doradztwo karta 10Gb do qnap ts-253D

Witam, chciałbym prosić o doradztwo, czy warto dokupić do mojego qnapa ts-253D kartę 10Gb i co dzięki temu będę miał.Obecnie quap służy głownie jako dysk sieciowy dla Macbooka i jako serwer multimediów audio i wideo. Prędkości przesłania po wifi są znośne ale czy dziki wymianie karty na 10gb...
  13. malma777

Dyskusja Qnap ts-253d Ram

Witam chciałbym dołożyć ram do mojego ts253d, obecnie mam 4gb Adata 2666 tylko ze szukałem takiej kości i nie mogę znaleść czy mogę dołożyć jakaś kolwiek inna kość żeby np 4gb 2666 cl19, na co zwrócić uwagę kupując kości i czy ram z tego ogłoszenia będzie dobra do mojego serwera ADATA pamięć...
  14. malma777

Dyskusja JDownloader - problem z QJDK8

Witam na wstępie chciałbym zaznaczyć ze jestem zielony w tych sprawach, posiadam quap ts 253d mialem zaisntalowny jdawnloader i wszystko chodziło aż do aktualizacji systemu do najnowszej wersji, jdanloader przestał dziłac pojawił się błąd Ostrzeżenie 2022-09-30 11:02:12 System...
  15. malma777

Witam wszystkich:)

Witam wszystkich serdecznie, bardzo się cieszę że jest takie forum gdyż jestem zielony w tych sprawach i myśle że będę mógł się czegoś nauczyć.