-
Sprzedam Po sprzedaży serwera
Po sprzedaży serwera zostały mi: PNY Quadro P400 V2. Oddam za 350 Seagate Exos X16 12TB oddam za 850 Sprzęty 100% sprawne, na gwarancji. Karta graficzna PNY Quadro P400 V2 Qnap Nowy Sącz • OLX.pl Dysk twardy HDD Seagate Exos X16 12TB Nowy Sącz • OLX.pl- gentillo
- Temat
- seagate serwera twardy
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Sprzedam Qnap TS-473a
Dzień dobry, wstępnie rozważam sprzedaż mojej maszyny. Qnap TS-473a 12.2021 2x16 GB Ram Crucial 12.2021 Karta Geforce Quadro P400 do trasnkodowania 01.2022 HDD: Samsung 980 NVMe 1GB 10.2021 Seagate 12TB Exos X16 05.2022 Seagate 8TB Enterprise 11.2021 Seagate 6TB 10.2021...- gentillo
- Temat
- seagate table
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Zwrot HDD 14 dni
Nie do końca wiem gdzie wrzucić więc wrzucam tutaj. Trafił mi się ostatnio ciekawy przypadek i chciałbym podpytać czy może komuś też coś takiego się kiedyś przytrafiło lub ma wiedzę na ten temat. Zakupiłem nowy HDD na allegro. Po kilku dniach zorientowałem się, że przeoczyłem w opisie informację...- gentillo
- Temat
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Dyskusja Duża pula pamięci
Jako, że od niedawna użytkuję serwer z ZFS mam jeszcze kilka tematów do ogarnięcia. Obecnie zastanawiam się nad następującym problemem: potrzebuję zrobić dużą pulę pamięci opartą o dwa HDD na przykład. Dane zawarte w tej puli będą zbackupowane, ale czysto teoretycznie chciałbym wiedzieć co się...- gentillo
- Temat
- pula pamięci pule i woluminy
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Problem z Emby - brak podpisu aplilkacji
Po wczorajszej aktualizacji firmware'u serwer Emby przestaje działać.- gentillo
- Temat
- multimedia qnap
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Sprzedam RAM Crucial 2 x 16GB RAM DDR4 SODIMM Crucial 16GB 2666MHz CL19
Do sprzedania zestaw pamięci 2 x 16 GB RAM DDR4 SODIMM Crucial 16GB 2666MHz CL19. Pamięci zakupione 12.2021 (gwarancja). W pełni sprawne. Siedzą nadal w moim serwerze czekając na przyjazd 2 x 32:) RAM Crucial 2 x 16GB RAM DDR4 SODIMM Crucial 16GB 2666MHz CL19 Nowy Sącz • OLX.pl W razie potrzeb...- gentillo
- Temat
- crucial sodimm
- Odpowiedzi: 0
-
Dyskusja Transkodowanie za pomocą GPU
Mam pytanie do użytkowników rozwiązania z dodatkowym GPU. Mam zestaw TS-473A z GPU Quadro P400 i quts hero. Zainstalowane serwery plex i emby. Generalnie wszystko działa tak jak powinno. Jednakże w obydwu odtwarzaczach czas odpalenia transkodowania przez GPU zajmuje trochę czasu. W plexie trwa...- gentillo
- Temat
- miniatury ts-473a
- Odpowiedzi: 1
-
Archiwum Browses Station odmawia współpracy
Coś ostatnio mój Qnap mnie nie lubi. Wczoraj problem z Plex. Dzisiaj znowu browser station nie chce działać. Wczoraj działał. Resetowałem NAS. przeinstalowałem Browser Station i Container Station. Nadal brak współpracy. W jednym z logów znalazłem openbox-xdg-autostart requires PyXDG to be...- gentillo
- Temat
- cannot failed primary remove
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Pomoc Mój serwer plex dopadła depresja
Odpaliłem dzisiaj serwer plexa i powitał mnie takim wyglądem jak na zdjęciu. W rogu jest emotikon smutnej buźki i cały strona straciła naturalny kolor. Restart plexa nie pomógł. Jeśli chodzi o odtwarzanie to jest ok. Ciekawi mnie co mu odbiło?- gentillo
- Temat
- plex plexa
- Odpowiedzi: 8
-
Pomoc Rclone - problem z logowaniem
Postanowiłem sprawdzić jak działałby plex z bibliotekami ustawionymi na onedrive. Trochę poczytałem i postanowiłem zainstalować paczkę rclone z qnapclub store. Instalacja się powiodła ale mam problem z wejściem na webui. Po odpaleniu podaję domyślne login i hasło. Niestety za chwilę wyskakuje...- gentillo
- Temat
- files remote serwer multimediów share
- Odpowiedzi: 72
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Pomoc Amazon Fire Stick 4K Max i aplikacji na zewnętrznym dyski
Dotarł do mnie stick. Jak z te pieniądze to jest ok, aczkolwiek Chromecast 4 jest lepiej wykonany, szczególnie pilot od Amazona przy tym od Google wygląda tanetnie. Ale ja nie o tym. Mój problem nie dotyczy bezpośrednio Qnapa ale wiem, że kilka osób na forum ma to urządzenie. Do rzeczy...- gentillo
- Temat
- multimedia qnap serwera
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Kompatybilne karty graficzne
Szukałem, ale nie znalazłem podobnego tematu. Chciałbym wybadać jakie modele kart graficznych współpracują z Qnapami. Mam w tej chwili TS-473a i zaczynam się trochę rozglądać za kartą którą mógłbym wsadzić do mojego serwera. Jeśli więc ktoś używał lub używa dodatkowej grafiki w swoim NASie to...- gentillo
- Temat
- color ts-473a
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Sprzedam QM2-2P-244A
Po sprzedaży serwera została mi do zbycia karta QM2-2P-244A. Karta ma dwa miesiące, kupiona w polskim sklepie (gwarancja). 100% sprawna Jeszcze pachnie nowością:) 350 paczkomat w cenie Super promocja!!! Do QM2 dodaję 8GB Kingston DDR4 wyciągnięte z nowiutkiego serwera TS-473a (wymiana na 2x16GB)...- gentillo
- Temat
- jeszcze karta karty kingston qm2-2p-244a serwera
- Odpowiedzi: 17
-
Dyskusja TS-473a QTS czy QuTS Hero?
Jutro powinien do mnie mnie dotrzeć nowy TS-473a. Do tej pory nie miałem do czynienia z Hero a nowy sprzęt pozwala na jego instalacje. Mam ochotę spróbować. Z tego co czytałem puli pamięci zamontowanych pod QTS nie da się zamontować pod Hero, w związku z czym czekałoby mnie dość dużo zabawy z...- gentillo
- Temat
- qts quts quts hero ts-473a zfs
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Przy piwie x73 transcoding
Szybkie pytanie, bo włączyła mi się nervosa zakupowa:) Czy serwer z linii x73 czy to z a czy bez a poradzi sobie z transkodowaniem materiału 4k przy współpracy z plexem? Czy jednak trzeba patrzeć w kierunku maszyn z i3, i5 itd? Myślałem nad 473a i dodaniem karty nvidii ale to dodatkowe 1500.- gentillo
- Temat
- transcoding
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja TS-473a - problem z odtwarzaniem 4k w natywnym KODI
Użytkuję obecnie TS-253D, ale mam okazję wypróbować TS-364. Nowy, trochę mocniejszy procesor. No i mam z nim pewien problem. Nie bardzo rozumiem jak to jest możliwe. I podejrzewam, że żeby odpowiedzieć, trzeba by trochę umieć wróżyć z fusów. O co chodzi. Do 253D mam podpięty tv po hdmi. I choć...- gentillo
- Temat
- chodzi color problem ts-253d ts-364 ts-473a
- Odpowiedzi: 69
-
Sprzedam Qnap TS-253D 8GB QMP-2-2-244A
Wstępnie rozważam sprzedaż mojego obecnego serwera. Serwer ma około 2 miesięcy. Kupiony w polskim sklepie. Czyli prawie cały okres gwarancyjny przed nim. Serwer z 4GB fabrycznymi + 4GB dołożone. W zestawie karta rozszerzeń pod dyski nvme QM2-2P-244A RAM i karta zakupione w podobnym czasie co...- gentillo
- Temat
- 8gb qnap ts-253d
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja TS-253D wysokie temperatury i wyjący wiatrak
Zmieniłam ostatnio NASa na taki jak w tytule i mam małą wątpliwość. Wcześniej miałem TS-453A i był zdecydowanie cichszy. W związku z tym, że jest podłączony do sprzętu RTV nie mam dużego pola manewru z ustawieniem. Przyznaję, że obecnie nie jest w najbardziej optymalnym miejscu, ale w takim...- gentillo
- Temat
- ts-253d ts-453a wiatrak
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Problem z aplikacją.
Trochę się bawię ostatnio z różnymi aplikacjami do backupu. Wczoraj padło na Duplicati. Przez chwilę wszystko chodziło ok. Niestety w pewnym momencie pojawił się problem. Aplikacja zawiesiła się i nie ma sposobu żeby ją odwiesić. Nie pomaga odinstalowanie i ponowna instalacja. Po instalacji...- gentillo
- Temat
- app center instalacji problem program
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Jeszcze jeden problem z autotools
Po kilkunastu dniach korzystania jestem z rtorrent bardzo zadowolony. Tylko jedna funkcja nie działa u mnie tak jak powinna. Pomimo nadania odpowiedniej etykiety, czy wrzucenia torrenta do odpowiedniego podkatalogu w "watch" 99% wstawek trafia u mnie do katalogu "unsorted". Nie działa żadna...- gentillo
- Temat
- autotools problem rtorrent
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Rtorrent 15