- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
No tak dobrze to nie ma - Kod wymaga nowego kernela 4.14, czyli nowego Q..sa 4.4Próbowałeś nowego Kodi na tym postawić?
M
Mało_ważny_l00ser
Guest
Zadne apki nie dzialaja po zainstaluwaniu nowej wersji HD statnion, bez zaktualizowanego systemu do 4.4 xD
Wiec bez sensu to aktualizowac.
Zadne apki nie dzialaja po zainstaluwaniu nowej wersji HD statnion, bez zaktualizowanego systemu do 4.4 xD
QTS i Netflix działa ( więc Chrom też ), więc nie mów "żadne"
Po zainstalowaniu nie miałem żadnej aplikacji w HDStation. Nie chciały się również zainstalować z AppCenter. Rozwiązaniem jest instalacja ze strony producenta i wybranie wersji softu 4.4.
M
Mało_ważny_l00ser
Guest
Mam inne rozwiązanie: akurat wróciłem do starego HDS czyli 3.2.9 i okazało się, że z jego poziomu można normalnie aktualizować system i instalować nowe apki.Próbowałeś nowego Kodi na tym postawić?
Tak więc zainstalowałem kodi 18 betę 4 i kiedy z konsoli wywołuję porgram to na ekranie podłaczonym do hdmi mam najnowsze kodi
Teraz tylko wystarczy aby jakiś magik powiązał to ze skrótem na pulpicie HDS aby wygodnie uruchamiać apki.
Szczerze trochę sie nad tym głowiłem ale nigdzie nei znalazłem jakiegoś tutka jak tworzyć takie skróty do nowytch apek, więc poległem.
Nie zmienai to jednak sedna sprawy - można traktować HDS jako distro ubuntu ( no moze takie q-buntu ).
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
M
Mało_ważny_l00ser
Guest
Mam inne rozwiązanie: akurat wróciłem do starego HDS czyli 3.2.9 i okazało się, że z jego poziomu można normalnie aktualizować system i instalować nowe apki.Próbowałeś nowego Kodi na tym postawić?
Tak więc zainstalowałem kodi 18 betę 4 i kiedy z konsoli wywołuję porgram to na ekranie podłaczonym do hdmi mam najnowsze kodi
Teraz tylko wystarczy aby jakiś magik powiązał to ze skrótem na pulpicie HDS aby wygodnie uruchamiać apki.
Szczerze trochę sie nad tym głowiłem ale nigdzie nei znalazłem jakiegoś tutka jak tworzyć takie skróty do nowytch apek, więc poległem.
Nie zmienai to jednak sedna sprawy - można traktować HDS jako distro ubuntu ( no moze takie q-buntu ).
Cos tam szukalem i robilem ale nic z tego nie wyszlo, wszystko dlatego ze apki instalowane z appcenter instaluja sie "inaczej" niz apka zainstalowana z terminala.
Na taki zabieg to trzeba Mariusza poprosic, ale on nie ma dostepu do HDstation :/
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
W qnapclub jest wersja 0.6 - nie wiem czy to jest ta finalna bo instalowałem bezpośrednio w HDS i mam wersje 18.0 Git 20190128-d81c34c
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
M
Mało_ważny_l00ser
Guest
W qnapclub jest wersja 0.6 - nie wiem czy to jest ta finalna bo instalowałem bezpośrednio w HDS i mam wersje 18.0 Git 20190128-d81c34c
Nie chce ci sie przebudowac tego najnowszego wydania dla starszego softu ;D?
Nie chce ci sie przebudowac tego najnowszego wydania dla starszego softu?
Ja również dołączam się do prośby