Udzielamy pomocy Aplikacje i ich wymagania: HD Station >=4.0.0

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika lord_yabol, 8 Grudzień 2018.

Ładowanie...
  1. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 187
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Próbowałeś nowego Kodi na tym postawić?
     
  2. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    322
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +69 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No tak dobrze to nie ma - Kod wymaga nowego kernela 4.14, czyli nowego Q..sa 4.4 ;).
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  3. Pawliko
    Offline

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    104
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Zadne apki nie dzialaja po zainstaluwaniu nowej wersji HD statnion, bez zaktualizowanego systemu do 4.4 xD
    Wiec bez sensu to aktualizowac.
     
  4. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    322
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +69 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    QTS i Netflix działa ( więc Chrom też ), więc nie mów "żadne" ;)
     
  5. lord_yabol
    Offline

    lord_yabol Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Sierpień 2018
    Wiadomości:
    30
    Miejscowość:
    Małopolska
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    QNAP TS-228A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Po zainstalowaniu nie miałem żadnej aplikacji w HDStation. Nie chciały się również zainstalować z AppCenter. Rozwiązaniem jest instalacja ze strony producenta i wybranie wersji softu 4.4.
     
  6. Pawliko
    Offline

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    104
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Jeszcze brak wersji 4,4 na wiekszosc urzadzen :p
     
  7. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    322
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +69 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Mam inne rozwiązanie: akurat wróciłem do starego HDS czyli 3.2.9 i okazało się, że z jego poziomu można normalnie aktualizować system i instalować nowe apki.
    Tak więc zainstalowałem kodi 18 betę 4 i kiedy z konsoli wywołuję porgram to na ekranie podłaczonym do hdmi mam najnowsze kodi :)
    Teraz tylko wystarczy aby jakiś magik powiązał to ze skrótem na pulpicie HDS aby wygodnie uruchamiać apki.
    Szczerze trochę sie nad tym głowiłem ale nigdzie nei znalazłem jakiegoś tutka jak tworzyć takie skróty do nowytch apek, więc poległem.
    Nie zmienai to jednak sedna sprawy - można traktować HDS jako distro ubuntu ( no moze takie q-buntu ).
     
  8. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 187
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    HDS to nic innego jak Ubuntu z nakładką. Podczas logowania jest ta informacja. Ja zaczekam na FW 4.4. Moze dorzuca gratisowo jakieś nowe PhotoStation.
     
  9. Pawliko
    Offline

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    104
    Local Time:
    08:35
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Cos tam szukalem i robilem ale nic z tego nie wyszlo, wszystko dlatego ze apki instalowane z appcenter instaluja sie "inaczej" niz apka zainstalowana z terminala.
    Na taki zabieg to trzeba Mariusza poprosic, ale on nie ma dostepu do HDstation :/