Mariusz .. bawiłem się ... to jest inny świat, innyMicrosoft Dynamics + Exchange + AD
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Oczywiście, że tak!Mariusz .. bawiłem się ... to jest inny świat, innyMicrosoft Dynamics + Exchange + AD![]()
Testowalem w pracy ... spoko, daje rade. Do bani ikony .. takie z Windows Vista, poza tym OK jak na 2 tygodnie codziennego uzywania, troche wkurza to, ze trzeba szukac appek, bo same nie robia update.A jak tam nowy system Yosemite? Chłopcy radarowcy...
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Coś mi dziś rithien podesłał dodając
looki76 nie będzie zadowolona:
Najnowszy OS X Yosemite przekazuje Twoje dane do Apple i Microsoftu | Zaufana Trzecia Strona
Najnowszy OS X Yosemite przekazuje Twoje dane do Apple i Microsoftu | Zaufana Trzecia Strona
- 23 Kwiecień 2014
- 231
- 44
- 145
- Odznaki
- 48
- QNAP
- TS-x70 Pro
- Ethernet
- 10 GbE
Testuję jakoś od tygodnia na hacintoshu w domu i na macach w pracy. Chyba się updatuje wszystkoTestowalem w pracy ... spoko, daje rade. Do bani ikony .. takie z Windows Vista, poza tym OK jak na 2 tygodnie codziennego uzywania, troche wkurza to, ze trzeba szukac appek, bo same nie robia update.A jak tam nowy system Yosemite? Chłopcy radarowcy...
System jak dla mnie pozytywnie poprawiony. finder działa 3 razy szybciej i w końcu mogę coś zrobić po VPNie w pracy. Wcześniej musiałem czekać minutę na odświeżenie każdego folderu
Zlikwidowany problem z SMB. Transfer nadal trochę wolniejszy niż po AFP, ale zniknął u mnie problem choinki ze znikającymi kolorami folderów i problem uprawnień. Na Mavericku po sambie czasami w trakcie kopiowania czy zapisywania pliku na serwerze dostawałem komunikat, że plik jest używany przez inny proces i w pracy na macu zdarzała się zwałka całego systemu (gray screen
Co do interfejsu, jak dla mnie taki minimalizm jest idealny. Komiksowo, czysto i na czasie. Zważcie że teraz wracają takie trendy rodem z lat 90' i wszystkie media zmieniają swój wizerunek w ten sposób. Zyskujemy na tym na prędkości. Strony internetowe i wszystkie interfejsy w sprzętach będą lżejsze i przez to na pewno odrobinę szybsze
PS.
- 5 Kwiecień 2008
- 10 205
- 4 732
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
- 23 Kwiecień 2014
- 231
- 44
- 145
- Odznaki
- 48
- QNAP
- TS-x70 Pro
- Ethernet
- 10 GbE
Microsoft z tego co pamiętam w czasach kryzysu apple wykupił sporo ich akcji? Następstwem było przejście apple na intela i obsługa obu systemów. Te firmy nadal współpracują. Raczej nie mają o co walczyć 
Gdyby nie wspolpracowaly, to by nie bylo Office na MACa, BTW: Office jest ale strasznie kulawy, w porownaniu do tego na Winde.
O Excelu nawet nie wspomne ... bo obsluga jego na MACu podchodzi lekko pod masochizm.
O Excelu nawet nie wspomne ... bo obsluga jego na MACu podchodzi lekko pod masochizm.
- 23 Kwiecień 2014
- 231
- 44
- 145
- Odznaki
- 48
- QNAP
- TS-x70 Pro
- Ethernet
- 10 GbE
na życzenie Apple zobowiązał się do niewyjawiania szczegółów aż do stycznia 2015 roku
łącznie 144 problemy, jednak niektóre zostały zgłoszone przez użytkowników ponad rok temu.
Mają chłopaki refleks, ale prawdą jest, że MS tez się umiarkowanie pali do poprawiania swoich błędów
Moze kogos to zainteresuje: Poważna luka bezpieczeństwa w OS X Yosemite - PC World
Bardzo ciekawy i przydatny artykuł.
M
mariuszsal
Guest
Ostatnio, był ciekawszy bug
Root na Maku w jednej linijce, OS X 10.10 Yosemite jest bezbronny - dobreprogramy
Tym razem ciekawiej
» Robak, który atakuje komputery Apple i jest praktycznie niemożliwy do usunięcia -- Niebezpiecznik.pl --
Root na Maku w jednej linijce, OS X 10.10 Yosemite jest bezbronny - dobreprogramy
Tym razem ciekawiej
» Robak, który atakuje komputery Apple i jest praktycznie niemożliwy do usunięcia -- Niebezpiecznik.pl --