Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Pod system styknie sam desktopowy SSD : Kingston 512GB 2,5" SATA SSD KC600
do orania danymi (torrenty itp pierdoły) tylko seria serwerowa: Kingston 480GB 2,5" SATA SSD DC500R czy Samsung 512GB 2,5" SATA SSD 860 PRO
żebym ja coś dostał za reklame tego ... prawda Seagate ? ;P
Pod system uzywam jakiegos ADATA
Ale zeby dysk byl dobry tylko Kingston DC
teraz uzywam pod VM Kingston KC600
Natomiast uwazam ze seria DC jest znacznie lepsza
SSD pod system a reszta na jakimś WD Red albo Seagate Ironwolf będzie taniej , no chyba że potrzebujesz dysków SSD to co piszą wyżej @pigers i @Silas Mariusz
na początku (8 lat temu, stary serwer) system miałem razem z danymi na dyskach 4 TB Seagate. Rok czy dwa lata temu dokupiłem Samsunga SSD 860 PRO, 512 GB, postawiłem na nim system, dane pozostały na zwykłych HDD.
Niedawno zmieniłem serwer i na system poszedł Samsung SSD 980 PRO w wersji m.2, bo są dwa takie gniazda na pokładzie. Dane leżą na 4 dyskach HDD od WD 16 TB, biała seria, wyjęte z obudowy zewnętrznej, bo było taniej, niż kupiony OEM. .
Dyski z serii nie Enterprise charakteryzują sie chwilowym momentem szybkości. Evo to dobre dyski, przyznam, ze nie testowałem w NAS. Ale jak testowałem inne dyski SSD to miały tylko chwilowy peak prędkości. Kingstony KC i DC utrzymują stała prędkość a 4 lata orałem te dyski pod torrenty i ich wydajność ze 100% spadła do zaledwie 91%(?). Także warto się zastanowić.