Rozwiązany Jdownloader na TS-x51

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika Swierszcz333, 20 Sierpień 2014.

Ładowanie...
  1. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 925
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 103 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    To model ARM - nie ma dla niego Jdownloadera z tego co mi wiadomo.
     
  2. spietrza
    Offline

    spietrza Download Station Q's Professional

    Dołączył:
    20 Marzec 2013
    Wiadomości:
    590
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +92 / 5 / -1
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology na DIY NAS Server
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    Witam,

    JDownloader działa prawidłowo. Jednak czy jest możliwość dodania więcej użytkowników niż jeden ??

    Rozumiem że przy instalacji podawałem dane jednego użytkownika. Nie widzę opcji dodania drugiego, chyba że w ustawieniach głównego użytkownika można dodać tzw użytkowników dzieci itp ??
    --- Połączono posty, 20 Kwiecień 2015, Data oryginalnego postu: 18 Kwiecień 2015 ---
    Kurcze uruchamiam skrypt w SSH do instalacji. Leci ładnie, wpisuję dane i wg instrukcji robię Ctrl + C i od tego momentu nie mogę się połączyć.
    Czy zawsze muszę mieć konsolę włączona ?? Ponieważ tylko wtedy działa mi prawidłowo interfejs na my.jdownloader.org
     
  3. kowalmisiek
    Offline

    kowalmisiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Luty 2015
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Panowie zainstalowałem na nowo cały system i mam problem z jdownloaderem. Po próbie pobrania czegokolwiek mam błąd "Disk is full". Chcę pobierać do standardowego folderu Download więc w ustawieniach wpisałem /Download
    Próbowałem też:
    /share/Download
    /share/CACHEDEV2_DATA/Download
    Ciągle ten sam problem. Jakiś pomysł? Dysk jest pusty więc na pewno nie w tym problem.
     
  4. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A co ci pokazuje "Settings<System Information<Storage" w web gui JDownloadera?
    Tam masz mieć widoczne udziały i procentową zajętość dysku.
     
  5. kowalmisiek
    Offline

    kowalmisiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Luty 2015
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No tak właśnie myślałem dlatego próbowałem taką ścieżkę
    /share/CACHEDEV2_DATA/Download
    Bo mam tak w jdownloaderze
    /share/CACHEDEV2_DATA
    --- Połączono posty, 14 Grudzień 2016, Data oryginalnego postu: 14 Grudzień 2016 ---

    to są dane
    Kod (Text):
    1. /mnt/HDA_ROOT               OK      395.4 MB / 534.2 MB (74%)
    2. /share/CACHEDEV2_DATA       OK      1.08 TB / 4.86 TB (22%)
    3. /mnt/ext                    OK      78.76 MB / 389.01 MB (20%)
    --- Połączono posty, 14 Grudzień 2016 ---
    Po wielu próbach udało mi się odpalić jdownloadera. Zmieniłem nazwe volumena na vol1 zainstalowalem na nowo JD i zostawiłem oryginalne wpisy. Mam jeszcze dziwny problem. Ściągam z uploaded kilka plików i jak zazwyczaj leciało mi full to teraz leci mi z prędkością 1,5MB/s a zazwyczaj do 4MB dochodziło. Macie jakiś pomysł?
     
  6. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    OK, pamiętaj aby wpisywać ścieżkę taką: /share/udział a nie /share/CACHEDEV1_DATA/udział bo mogą być jaja (przynajmniej ja tak miałem :))
     
  7. kowalmisiek
    Offline

    kowalmisiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Luty 2015
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Na ten moment moja ścieżka wygląda tak
    Kod (Text):
    1. /share/homes/admin/Downloads
    I pobiera mi do download co jest dziwne bo nawet ścieżka wskazuje na folder Downloads. Ale działa więc wole nie ruszać już.
    Problem mam tylko z prędkością downloadu. Wygląda to tak jak by był jakiś limit nałożony ale szukałem w opcjach i nic nie znalazłem. Jakiś pomysł?
    Problem z transferem rozwiązany.
    Miałem źle wpisaną bramkę i dns :)
     
  8. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Dobry wieczór

    Pytanie. Działa Jd 2 na QTS 4.3.2? Przez przypadek zainstalowałem na moim Qnapie Ts-251+ wersje QTS właśnie ta 4.3.2 BETA i jd przestał mi działać możecie mi doradzić co zrobić? Qnapa mam od niedawna i trochę namęczyłem się instalując JD na QTS 4.2.2
     
  9. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Działa na pewno :)
    Sprawdź javę.
     
  10. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    właśnie wszystko aktualizowałem jave tez . a Myjdownload.com nie widzi nic :-( aplikacja na telefonie tez nic
    JRE mam wersje V8.101.0
     
  11. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    JDownloadera instalowałeś z paczki qnapowej czy ze skryptu ?
    Sprawdzałeś czy jdownloader wogóle działa np. w htop-ie ?
    Jak działa a nie możesz się połaczyć to być może problem tkwi w ustawieniach netu na qnapie ( lub w becie jest jakiś bug sieciowy na twoim modelu ).
     
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Czy coś się zmieniło w kwestii instalacji tego programu? Nie ma jakieś łatwiejszej instalacji?
     
  13. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Teraz jest dedykowana paczka qpkg.
    Kiedyś to był skrypt instalacjny.
     
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Podasz źródło? Albo podpowiesz jak szukać?
     
  15. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    298
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tu masz tę paczkę:
    jd2
     
  16. Damian9876
    Offline

    Damian9876 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2015
    Wiadomości:
    68
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11g
    null 802.11g
    Czy można dostać działające linki jak ktoś ma dostęp skąd pobrać paczkę ?
     
  17. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    03:06
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.