Rozwiązany KODI 15.1 BETA problem z pluginem weeb.tv

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika killjoy, 7 Wrzesień 2015.

Ładowanie...
  1. siwy
    Offline

    siwy Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Grudzień 2015
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    • Wygrany! Wygrany! x 2
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  2. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    300
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Jak nie wiesz, to się za to nie zabieraj, bo coś możesz popsuć ;).

    To był opis dla "geek-ów" :D
    --- Połączono posty, 29 Grudzień 2015, Data oryginalnego postu: 29 Grudzień 2015 ---
    No, to już jesteś "geekiem" B-)
     
    • Lizak Lizak x 1
  3. toming
    Offline

    toming Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Luty 2016
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    10 GbE
    HS-251 10 GbE
    witajcie!

    Potrzebuje pomocy! jestem totalnym laikiem w tych sprawach... nie wiem jak to zrobić. przeczytałem już to z 20 razy ale, i tak mnie to nie wychodzi...
    weeb.tv wyświetla mi listę ale nie strumieniuje nic...
    ktoś poprowadzi mnie za rączkę?
    --- Połączono posty, 21 Luty 2016, Data oryginalnego postu: 21 Luty 2016 ---
    killjoy pomożesz pls. totalnie rozkładam ręce :/
    a widzę że jesteś online
    posiadam hs-251+
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wyłączyć KODI
    za pomocą WinSCP podmienić pliki

    robiłeś to w WIndows pewnie dziesiątki razy :p
     
  5. toming
    Offline

    toming Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Luty 2016
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    10 GbE
    HS-251 10 GbE
    pigers, właśnie mam problem znalezienie tych plików do podmianki. nie bardzo wiem jak się tam dostać...
    Po zalogowaniu się na IP serwerka wrzuca mnie jakby na pliki systemowe windowsa nie mogę znaleźć ścieżki do podmianki na Qnapie...?
    wszystkie ukryte na windowsie mi wyświetla zaś nie mogę się dostać na Qnapa??
    --- Połączono posty, 21 Luty 2016, Data oryginalnego postu: 21 Luty 2016 ---
    aż się stukam w czoło! brawo ja :) trzeba patrzeć na prawą stronę w WinSCP aby odnaleźć ścieżkę w Qnapie :)

    może innym się przyda ta banalna informacja :)

    W każdym bądz razie pigers dzięki za opowiedz!
     
    • Lizak Lizak x 1
  6. siwy
    Offline

    siwy Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Grudzień 2015
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    • N/1.4: „Podczepianie” się pod istniejącą dyskusję - nowy temat !
    TS-x53 10 Mbps
    Cześć, Musze odkurzyc temat. Byłem zmuszony zreinstalowac system ( przy okazji postawilem sobie RAID 1 :)). Instaluje KODI, znany w tym wątku bład. Oki taki jak wczesniej że nie otwiera strumienia. INstaluje WinSCP pokazuje ukryte. Ale tym razem wspomnianej sciezki ani plikow w ogole nie mam. Kodi zainstalowane poprawnie. Moze macie jeszcze jakis pomysł? Będę wdzieczny.
     
  7. dan53
    Offline

    dan53 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Maj 2016
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Potwierdzam - rozwiązanie działa!
     
  8. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    A co w przypadku kiedy po zalogowaniu się na konto admina przez WinSCP nie widzę folderu w którym powinienem podmienić pliki mimo, że w opcjach jest zaznaczone
    aby pokazywał ukryte pliki i foldery?
    Po połączeniu pokazuje foldery te które są widoczne choćby w otoczeniu sieciowym, czyli Public, Multimedia itp.

    Nim to napisałem powyżej to spędziłem nad tym cały wieczór ale nie podołałem :>

    PS. Jeśli nie wyrażam się zbyt fachowo to przepraszam, jestem raczej amatorem.

    Z góry dzięki.
     
  9. Damian
    Online

    Damian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    94
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    Może do złej ścieżki patrzysz.
    upload_2017-7-12_13-1-43.

    Po zaznaczeniu tego co powyżej:
    upload_2017-7-12_13-2-30.
     
  10. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Dzięki za odpowiedź ale nadal to samo :-(

    Przy zakładce właściciel nie powinno być coś innego?

    awww.sizelogic.pl_1.
     
  11. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 082
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +91 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zaloguj się przez SFTP:
    upload_2017-7-12_13-30-19.

    Aby włączyć taką możliwość przejdź do ustawień serwera:
    upload_2017-7-12_13-30-46.


    P.S. nie musisz robić zdjęć tel albo aparatem. Wystarczy ze zrobisz PrintScren a jeszcze lepiej jak skorzystasz z programu "Narzędzie wycinanie" z pasku start.
     
  12. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    14:30
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Zadziałało, bardzo dziękuję za pomoc.

    PS. Za zdjęcie przepraszam.
    --- Połączono posty, 17 Lipiec 2017, Data oryginalnego postu: 14 Lipiec 2017 ---
    A czy w wersji 17.3 KODI ta podmiana plików Wam działa?
    U mnie po podmianie w weeb.tv jest tylko sam dźwięk, bez obrazu. :/
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1