Featured Wiedza myQNAPcloud - czyli QNAP w internecie... (przekierowanie portów)

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika avis, 3 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. Robson
    Offline

    Robson Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Cześć,

    Mam następujący problem: loguję się do MyQnapcloud, widzę swoje urządzenie, mogę wejść na foldery udostępnione. Natomiast jeśli chcę wejść na jakąś inną usługę, np zdalny pulpit, to wywala że nie udało się połączyć z urządzeniem. ALE jak zresetuję NASa, to nie ma problemu i od razu mogę wejść w zdalny pulpit. Spróbuję znów za godzinę i już nie mogę. Jakieś pomysły o co może chodzić?

    R.
     
  2. kri100f86
    Offline

    kri100f86 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Hej wszystkim

    Czy to, że mój router łączy sie z internetem przez wpięty w niego modem 4G może być powodem moich problemów z konfiguracją myqnapcloud-a?

    Wszystko zrobiłem tak jak tu piszecie. Wyskakuje mi taki błąd:
    ai62.tinypic.com_28uocxg.
    Myślę, że chodzi o modem 4G mam w ustawieniach Virtual Server inny Interfejs
    ai59.tinypic.com_24e75e1.

    Proszę o pomoc.
     
  3. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jaka sieć i jaki APN ?
     
  4. kri100f86
    Offline

    kri100f86 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sieć PLAY w konfiguracji modemu APN to "internet"
     
  5. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Toż tam nie ma publicznego IP.
     
  6. Robson
    Offline

    Robson Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Wracam ze swoim problemem. Teraz już nawet reset NASa nie wystarcza. Muszę wyłączyć i włączyć Cloudlinka.
    Jednocześnie gdy tak się dzieje, to przez aplikację mobilną łączę się bez problemu, z poziomu strony MyQnapCloud mogę przeglądać pliki ale już na pulpit nie mogę wejść. Jakieś pomysły?

    Pzdr,

    R.
    --- Połączono posty, 26 Sierpień 2015, Data oryginalnego postu: 24 Sierpień 2015 ---
    Dalej to samo. Żadnych pomysłów? Nikt, nic?

    R.
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ostatnio to mam z tym szczęście ... pisz do helpdesku QNAPa
     
  8. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:31
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Hej. Czy da się uruchomić myqnapcloud na 209 II pro na QTS 3.3.3? Z góry dziękuję za odpowiedź
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    raczej wątpię - wskazany jest update do jakiejś 4.1 wersji
     
  10. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:31
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Dzięki Pigers. Czyli nic z tego, niestety na tego Qnap a 3.3.3 to maksymalna wersja
     
    • Piwo Piwo x 1
  11. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Seria urządzeń TS-109/209 jest sprzed 8 lat. Niestety już nie ma wsparcia do tych urządzeń.
     
    • Piwo Piwo x 1
  12. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:31
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    No domyślam się. Ale służył i służy nadal dzielnie ;)
    Dzięki za odpowiedzi
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  13. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Witam. Możę ktoś z was doradzi.
    Jak robie konfiguracje routera poprzez automatyczne przekierowanie portów to nie chcą mi sie wszystkie przekierowac
    tylko 2 sie przekierowują. Screen w załączniku.
    Przechwytywanie.JPG
     
  14. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a router nie ma czasem strony Web na porcie 8080 i 443 ?
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  15. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Posiadam tp_linka z zainstalowanym gargoyle.
    Moze coś tam jest doinstalowane. Musze sprawdzic.
    Jak zaznacze wszytskie opcje do aktywacji to błąd mam jeszcze przyFTP, SSH oraz Remote replication
     
  16. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    sugeruje powyłączać zbędne usługi a potem bawić się uPNP
     
  17. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
  18. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie - czy na pewno NAS jest zalogowany do myQNAPCloud'a ?
     
  19. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Tak, mam to konto. Jak sie zaloguje widze swoje urządzenie i to co udostepniam. Nie działają mi te nazwy z loginem na początku
     
  20. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 042
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:31
    Oceny:
    +1 113 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a porty są poprawnie przekierowane ?