Featured Wiedza myQNAPcloud - czyli QNAP w internecie... (przekierowanie portów)

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika avis, 3 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. kurasiek
    Offline

    kurasiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    56 GbE
    TS-212 56 GbE
    nie wiem jak sory ale jest laikiem
     
  2. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W pewnych routerach nie dało się przekierować portu 80 bo na nim był panel zarządzania tym routerem. Musisz poszukać w ustawieniach i dokonać zmiany na inny np 1280 itp..
    Nic nie napisałeś o swoim sprzęcie, sieci więc szukaj sam.
     
  3. kurasiek
    Offline

    kurasiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    56 GbE
    TS-212 56 GbE
    ma router tp link 1043nd i tam wpisalem w forwarding porty jakie moglem ale ten jeden nie moge
    --- Połączono posty, 10 Kwiecień 2016, Data oryginalnego postu: 10 Kwiecień 2016 ---
    jak z innej sieci czy internetu chce wejsc to pisze ze strona nie osiagalna juz nie mam pomyslow co robic

    prosze pomozcie
    --- Połączono posty, 10 Kwiecień 2016 ---
    chyba ze na ten model nie mozna sie logowac poza moja siecia?
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 167
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +1 132 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wątpię żeby dało się port routera przekierować.

    Routera ? pewnie tak, NASa ? nie.
     
  5. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jak soft fabryczny to niewiele zdziałasz. Wywal to badziewie i wgraj ddwrt lub openwrt. A na start wystarczy ci nawet Gargoyle. Będziesz miał jakiekolwiek możliwości konfiguracji.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  6. bobi1326
    Offline

    bobi1326 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    200
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Witam. Pracuję nad możliwością dostępu do 251 po myqnapcloud.com, niestety bezskutecznie...
    Niestety mój router nie jest obsługiwany w usłudze UPnP i port 8080 przekierowałem ręcznie. Sprawdziłem na WhatsMyIP.org | Port Scanners i jest otwarty. Wpisuje w przeglądarkę xxx.myqnapcloud.com:8080 i nie mogę się połączyć z NASem : (
    Poprzez Cloud Portal wszystko śmiga. Usługę DDNS myQNAPcloud mam włączoną.

    Co może być przyczyną?

    Z góry dziękuję za wszelką pomoc : )
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 167
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +1 132 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    mam nadzieję że nie sprawdzasz tego będą w swojej sieci lokalnej ? w 90% przypadków to nie działa .. sprawdź na telefonie przy wyłączonym WIFI.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  8. bobi1326
    Offline

    bobi1326 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    200
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Oczywiście, że sprawdzałem z zewnątrz. Nagle zaczęło samo działać. Nie wiem o co chodziło ale nic nie zmieniałem i zaskoczyło. To chyba wina tego routera od netii... Szkoda gadać. Wiesza się bez przerwy, a żeby dodać port do przekierowania to trzeba sobie melisę wypić ;/

    Jest gdzieś dostępna lista portów do przekierowania na poszczególne usługi? W ustawieniach automatycznego przekierowania portów jest ich kilka ale wydaje się chyba mało co nie?


    Pozdrawiam serdecznie : )
     
  9. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    19:03
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Witam Qnapowiczów

    Panowie i Panie podpowiedzcie mi proszę jak ustawić stałe ZEWNĘTRZNE IP serwera :). Bo jeszcze trochę i mi żyłka głowie pęknie i krew zaleje :). Z góry dziękuję
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 167
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +1 132 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dostać je od providera/dostawcy.
     
  11. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    19:03
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Za każdym razem po ponownym uruchomieniu serwera zmienia mi się WAN IP. Zastanawiałem się czy można go przypisać na stałe?
     
  12. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 167
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +1 132 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to oznacza ze masz IP dynamiczne - pogadaj z providerem zebyś dostał statyczne ALBO zrób sobie DynDNSa bądź NO-IP no i myQNAPCloud.
     
  13. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    19:03
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Dzięki :)
     
  14. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    18:03
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    Poproszę kolegów o pomoc. Nie mam dostępu do nas z zewnątrz przez adres mojanazwa.myqnapcloud.com. Wyjątkiem są aplikacje mobilne qnapa, gdzie nie ma problemu z połączeniem przez ten adres. Natomiast myQNAPcloud - działa, połączenie jest. Zarzucam parę skrinów, a w razie czego służę dodatkowymi. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
    Asus RT-N18U tomato by Shibby, dostawca Multimedia
     

    Załączone pliki:

    • myqnapcloud.JPG
      myqnapcloud.JPG
      Rozmiar pliku:
      58 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      6cff2befc32fb80cc13ebbe5536992b2
    • CloudLink.JPG
      CloudLink.JPG
      Rozmiar pliku:
      74,2 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      82b60e68b1089aa02ef2b494f3e144c9
    • MyDDNS.JPG
      MyDDNS.JPG
      Rozmiar pliku:
      52,8 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      49cfa2c4279e158b679305cbe0690556
    • Autom.Konf.Routera.JPG
      Autom.Konf.Routera.JPG
      Rozmiar pliku:
      63,7 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      af64e6a60e96f7a03275189f6db167be
    • WANLAN.JPG
      WANLAN.JPG
      Rozmiar pliku:
      41,4 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      1a6454e0254f781c1dd3d89390632d1f
    • ForwardedPorts.JPG
      ForwardedPorts.JPG
      Rozmiar pliku:
      58 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      f8cab6f634fba17cfb3482bfd9623118
    • PortFarwording.JPG
      PortFarwording.JPG
      Rozmiar pliku:
      50,1 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      bdc6b7600f7bd065fa5aca9411eb0216
  15. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 167
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +1 132 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    pytanie z kategorii za 100 punktów : czy chcesz porty przekierować ręcznie czy automatem ?

    bo wg tych screenów ktoś "genialnie" robi obie rzeczy na raz.
    albo przekierowanie ręczne albo upnp !
    zdecyduj się
     
  16. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    18:03
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    @pigers@pigers
    Wolałbym automatem. Masz na myśli skrin "PortFarwording"? Wyrzucić z niego wszystkie pozycje? Jeśli tak to co dalej? Jeśli nie, to co zaptaszkować/wyptaszkować/odptaszkować?
    Masz rację, z drugiej strony klikają do Ciebie sami "geniusze" ;) Dalej łażą we mgle ale co raz robi się rzadsza.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  17. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 167
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +1 132 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wyczyść cały port forwarding łącznie z port ranges i zrestartuj router
    potem w kanapie sprawdz przekierowanie portów jeszcze raz - powinno zabanglać
    jak nie zabangla poczekaj 24h ...
     
  18. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    18:03
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    @pigers@pigers Niestety po staremu. Problem może tkwić gdzie indziej?
    Przywrócić ustawienia fabryczne routera (z czyszczeniem nvram)? Może gdzieś w ustawieniach jest coś naputane i "trzyma".
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 167
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +1 132 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    prędzej uruchom ponownie router
     
  20. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    18:03
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    @pigers@pigers Niestety... Cięgle brak połączenia przez mojanzwa.myqnapcloud.com i brak łączności przez internet w myQNAPcloud > Overview
    Niby sprawa banalna, a takie schody :|