Fotomario

Passing Basics
Beginner
24 Kwiecień 2019
7
2
3
53
Wroclaw
QNAP
TS-x31
Ethernet
1 GbE
Dzień dobry ( qnap 231p )
Stworzyłem w WP własną stronę www. i chciałbym ja opublikować . Z tym że widoczna jest tylko w zasięgu mojej sieci ,wpisując IP/WordPress . Czy i jak zrobić aby była widoczna na zewnątrz .

Please, Zaloguj or Załóż konto to view quote content!
Witaj .
Tak .Mam pełny dostep do niego przez apki . Z komputera w firmie logując sie Turbo . Kiedyś miałem wykupiony serwer pod stronę ale utrzymanie było srogo drogie wiec kupiłem NASa . Nie mogę rozgryżć co go boli . Szukałem już w sieci pomocy ale nic nie znalazłem . Niby wszystko OKI a jednak nie działa. Domenę podpiąłem pod numer IP ale to i tak nic nie daje skoro nie widać jej w sieci :(

Nadal niewiele wiemy. Dostęp z poziomu apki nas nie interesuje. Interesuje nas to czym dysponujesz, tj. czy masz publiczny adres IP, czy i jak masz skonfigurowaną sieć (przekierowanie portów, itd.). Jeśli chodzi o domenę, zmiana rekordu A wymaga rozpropagowania i może trochę potrwać (w skrajnych przypadkach do 24h).

Nie napisałeś tego, ale przy założeniu, że masz jednak publiczne IP, w dużym skrócie, pozostaje Ci jeszcze kwestia odpowiedniego przekierowania portów (80 i 443 jeśli korzystasz z certyfikatu SSL) na swój serwer.

Nie wiem jakie miałeś stawki, ale np. na takiej nazwie.pl możesz kupić hosting za jakieś ~1zł/miesiąc lub VPS za ~6zł/miesiąc ... Fakt, że to ceny promocyjne i trzeba co jakiś czas żonglować danymi, ale przy tych cenach nie ma co psioczyć.

Miałem w Home usługę hostingu . Ale bardziej mi zależało na pokazaniu że sie da i mogę to zrobić . Nie założyłem że nie wykupie już stałego IP . Tak czy siak sam serwer jest idealny do tego co robie .Składowania zdjęć z sesji fotograficznych . Dostęp zdalny poprzez apki .Lecz brakowało mi jeszcze tego jednego ...strony ( wizytówki )
Dziekuje ci za pomoc Spooky i serdecznie pozdrawiam

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. własna strona www na qnap