Rozwiązany Radio Nowy Świat i Qnap

Discussion in 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' started by wojtekdu, Dec 8, 2020.

Loading...
Tags:
  1. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    343
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +35 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Byłem słuchaczem "Trójki", przestałem być z wiadomych powodów. Teraz słucham Radia Nowy Świat. Jak mogę dodać to radio do Music Station. Ewentualnie czym tego radia mogę słuchać na QTS?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1495
    Model serwera: QNAP TS-251
     
  2. Spooky
    Online

    Spooky Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    518
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +213 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
  3. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    343
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +35 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Dodałem do Music Station ale nie działa
    upload_2020-12-8_20-17-27.
    Coś pewnie źle zrobiłem. Proszę o jakieś szczegóły.
    Sam adres działa w przeglądarce internetowej pod Windows, ale gdzie go mam dodać?
     
  4. Spooky
    Online

    Spooky Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    518
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +213 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Nie korzystam z tej aplikacji i nie wiem czego ona oczekuje. Możesz spróbować dodać playlistę pls lub m3u.
    Wszelkie możliwości odsłuchu dostępne są pod adresem Jak nas słuchać? - Radio Nowy Świat - ja podaję adresy z sekcji "Bezpośrednie linki do streamu".
     
  5. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    343
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +35 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    OK dzięki.
     
  6. kassiel
    Offline

    kassiel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jan 2, 2021
    Messages:
    2
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51+ 802.11ac
    Dzien Dobry,

    czy udało się rozwiązać problem dodania Radia, @wojtekdu@wojtekdu ? Szukałem w różnych forach i Music Station nie zbiera najlepszych opinii... A może udało Ci się znaleźć inne rozwiązanie (Roon?)
    Dzięki!
     
  7. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    343
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +35 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Niestety nie
     
  8. kassiel
    Offline

    kassiel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jan 2, 2021
    Messages:
    2
    Local Time:
    6:41 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51+ 802.11ac
    Udało mi się odpalić RNŚ na QNAP.

    1. Zainstalować CAYIN Media Sign
    2. zarejestrowac sie i "wykupic" darmowa licencje, aktywować.
    3. w Music Station podać link z RNŚ _po przekierowaniu_:

    http://stream.rcs.revma.com/ypqt40u0x1zuv -->> http://n20.rcs.revma.com/ypqt40u0x1zuv?rj-ttl=5&rj-tok=AAABdvpp6k4AzqdAwIK_r6bn2w
    https://stream.nowyswiat.online/aac -->> https://n13.rcs.revma.com/5ws0kfn1x1zuv?rj-ttl=5&rj-tok=AAABdvpqJvAAGOtwh2NDSFH79A

    działa jak złoto :)

    Rozwiązanie otrzymałem dość ekspresowo z Customer Service QNAP, bardzo pozytywne zaskoczenie.
     
    • Optymistyczne Optymistyczne x 1