Pomoc Samoistne restarty...

issp

Passing Basics
Beginner
28 Maj 2014
16
3
3
44
QNAP
Ethernet
1 GbE
Mój TS-212P przynajmniej raz, dwa na dobę sam się restartuje...
(The system was not shut down properly last time.)

Po czym informuje o:
[Single Disk Volume: Drive 1] The file system is not cleam. It is suggested that you go to [Storage Manager] to run "Chcec File System".

Sprawdzanie nie wykazuje żadnych błędów.
Wykluczam też problemy związane z elektryką. ;)

Jakieś rady?

Mam go 8 dni ;) Temperatura dysku 36*C A systemu 40*C
Qnapik jeszcze nie pracuje na pełnych obrotach bo jeszcze go na dobre do firmy nie wstawiłem, testuję w zaciszu domowym i nie miał okazji się nawet spocić!

No to ciekawe. Płyte gł. raczej możesz wykluczyć. Chyba, że masz szczęście wygrać w totolotka :) Zasilacz wobec tego raczej też...
Zdradź coś więcej o oprogramowaniu, uruchomionych usługach...

Na włączonym sprzęcie, wysuń dyski twarde i odczekaj minute. Zamontuj ponownie. Zobacz czy się zrestartuje.

@Silas Mariusz Usługi mam takie jakie są domyślnie włączone nic nie wyłączałem i włączałem nowego.

Mam na chwilę obecną 1 dysk 3 Tb odłączę go dopiero za kilka godzin bo teraz znowu sprawdzam dysk... chciałbym zaczekać do finiszu.

Za chwile zrobię aktualizację i zobaczymy po 24h przynajmniej raz się zrestaruje.

A dlaczego pytam o forum? Bo jest rewelacyjne! Pod względem funkcjonalności. Sam prowadzę jedno z największych for regionalnych w Polsce.

Za chwile zrobię aktualizację i zobaczymy po 24h przynajmniej raz się zrestaruje.
Okay...

A dlaczego pytam o forum? Bo jest rewelacyjne! Pod względem funkcjonalności. Sam prowadzę jedno z największych for regionalnych w Polsce.
Do momentu aż nie dojdzie Ci płacić za wszystkie dodatki i sciąganie copyrightu. Przekraczając bariere tysiąca baksów USD, zdecydujesz kupować subskrypcje u ruskich...