How-To Serwer SMSC - Powiadomienia o alertach (Bramki SMS/Gadu-Gadu)

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 1 Sierpień 2013.

Ładowanie...
  1. dzwigar
    Offline

    dzwigar Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Luty 2011
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Bardzo fajna sprawa z tym botem.

    Zainstalowalem go z komunikacja na gg , Ale czy moze ten bot wywsylac mi logi z sysloga.

    Bardzo mi zalezy na tym.

    Prosze Was o pomoc.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak. Trzeba napisać parser logów, który będzie przesyłać wiadomości.
     
  3. Kleksiq
    Offline

    Kleksiq Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    4 Luty 2014
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x59 Pro 100 GbE
    Witam, czy ktoś używa jeszcze powiadomienia z bramki Orange ? Gdyż prawdopodobnie wprowadzili jakieś zmiany i za chiny ludowe nie daje rade zmusić jej do działania.
     
  4. push3k
    Offline

    push3k Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Marzec 2014
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Komorniki
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11g
    TS-210 802.11g
    Potwierdzam, orange niestety nie dziala...
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Sprawdź czy ten działa:
    Kod (Text):
    1. http://pool.qnapclub.pl/projects/tools/smsc-poland-26003/sms.orange-mbox-2014.php
     
  6. push3k
    Offline

    push3k Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Marzec 2014
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Komorniki
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11g
    TS-210 802.11g
    Cześć Mariusz,
    To nie tylko ja walcze po nocach :)
    Z przyjemnoscia sprobuje nowego skryptu ale jak bys wystawil plik php do sciagniecia byloby super. Chcialbym unikac wysylania clear tekstem hasla do mojego konta orange... Sam rozumiesz.
    Dzieki
    Wojtek
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  8. push3k
    Offline

    push3k Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Marzec 2014
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Komorniki
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11g
    TS-210 802.11g
    Czesc Mariusz,
    Polaczylem Twoj skrypt z tym ze strony Piotra, troche manipulacji na cyfrach i orange dostarcza juz SMSy z mojego Ts-220.
    Wielkie dzieki za pomoc.
    Pozdrawiam
    Wojtek
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  9. woytus
    Offline

    woytus Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Maj 2010
    Wiadomości:
    11
    Miejscowość:
    Poland
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Synology:
    DS413j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    Możecie opisać, który skrypt aktualnie działa na orangei czy coś muszę w pobranym pliku zmieniać?
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Te na serwerze nie działają?
     
  11. kaczucha
    Offline

    kaczucha Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Maj 2015
    Wiadomości:
    40
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x53 802.11n
    Czy komuś działają SMS-y w Play wg Poradnika?
     
  12. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Dlatego właśnie kocham Plusa. Bo nie dość że pół roku przed skończeniem 24mc umowy proponują zmianę niezgodną z UKE na korzystniejszą niż oficjalnie, to jeszcze mają szereg rozwiązań dla informatyków. W tym banalne i nadal działające rozwiązanie typu email->sms - za free!
     
  13. kaczucha
    Offline

    kaczucha Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Maj 2015
    Wiadomości:
    40
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x53 802.11n
    Póki co mam play, za niedługo zmiana na t-mobile, to wstrzymam się z konfiguracją :)

    Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
     
  14. Janou
    Offline

    Janou Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Luty 2016
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Nie wiem czy mogę ale odświeżę poradnik. Mam problem z 1 pukntem. Może mi ktoś wytłumaczyć o jakis serwer WEB chodzi? Z góry dzięki za pomoc
     
  15. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    upload_2016-2-24_8-20-27.

    Lub zamiast instalować skrypt bezpośrednio na serwerze skorzystaj z linku podanego w instrukcji.
     
  16. Janou
    Offline

    Janou Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Luty 2016
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    --- Połączono posty, 19 Marzec 2016, Data oryginalnego postu: 24 Luty 2016 ---
    Witam jeszcze raz. Po długich walkach stwierdzam jednak że link do play jest nieaktualny. Jest ktoś w stanie pomóc skonfigurować bramkę play?
     
  17. piotrekwrc
    Offline

    piotrekwrc Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Maj 2013
    Wiadomości:
    38
    Miejscowość:
    Wągrowiec
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-212
    Synology:
    nie lubię :)
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Ponawiam prośbę - bramka PLAY nie działa
     
    • Lizak Lizak x 1
  18. FranzMaurer
    Offline

    FranzMaurer Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Witam, czy bramka GG to jeszcze działa ? Bo teoretycznie dodałem wszystko jak w opisie i qnap wywala cały czas błąd, że nie może wysłać wiadomości :/
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    działa - na pewno masz dobre hasło wpisane w konfigu ?

    upload_2018-1-13_20-24-22.

    upload_2018-1-13_20-22-13.

    @Silas Mariusz@Silas Mariusz - wszyscy mają włączone AUTHKEY czy tylko ja ?
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.