bo nie wszystkie maszyny dostały 4.4.1 i do tych maszyn jest 4.3.6..Fakt port trunk nie działa
Certyfikat SSL trzeba było ponownie inicjować.
Aplikacje w HD Station i KODI zniknęły, a po instalacji Kodi Leia z oficjalnego źródła czy nawet HD player sie nie uruchamiają!!
Do tej pory znalazłem rozwiązanie takie, że trzeba zmienić system plików z 'Legacy volume' na jeden dostępnych ze 'Storage pool' ale to jest związane z full BACKUP/RESTORE :/
Kiedyś się już przejechałem na wersji beta, ale teraz to polecieli.
[253A]
Wersja beta to ja rozumię, ale wg nich jest to wersja stabilna. Chociaż ja nie rozumiem, czemu wydali niby stabilną 4.4.1 a dzień później stabilną 4.3.6?
ta apka nie dziala z php7 ktory jest w nowym oprogramowaniu... dlatego zniknelacofałem, multimedialne aplikacje plexa nie działają na 434, nie polecamUstawienia zostały, konfiguracja się nie wysypała, wszystko po staremu ??
w sumie nie używam multimedialnych aplikacji. Zależy mi na tym żeby konfig został po staremu i żeby działał phpEasyProject .
Czy wspomniany downgrade nie wyczyści ustawień do zera, planuje zrobić update zdalnie.
Pytanie czy to nie będzie strzał w stopę?
u mnie też zostały konfigi, ale nie używam jakiś specjalnych aplikacji, głównie wolumen pod vmware z vlan który na 4.4.1 padłcofałem, multimedialne aplikacje plexa nie działają na 434, nie polecam
w sumie nie używam multimedialnych aplikacji. Zależy mi na tym żeby konfig został po staremu i żeby działał phpEasyProject .
Czy wspomniany downgrade nie wyczyści ustawień do zera, planuje zrobić update zdalnie.
Pytanie czy to nie będzie strzał w stopę?
Ja cofałem się z 4.4.1 do 4.3.6 i config został, nic się nie stało. Oczywiście niektóre aplikacje musiałem przeinstalować (były zaktualizowane do wersji 4.4.1) ale poza tym ok, nawet configi w aplikacjach pozostały. Jak pisałem wcześniej, qnap napisał, że nie poleca "rollback" ale zrobiłem to, zanim otrzymałem to info
[Hardware Status] CPU frequency returned to normal
ja nie mam nic do straceniaPojawiła się aktualizacja: QTS 4.4.1.1081 build 20191005
Instalował ktoś, są jakieś błędy?
Pojawiła się aktualizacja: QTS 4.4.1.1081 build 20191005
Instalował ktoś, są jakieś błędy?
a próbowałeś wyczyścić konfigurację switcha i ustawic od zera ?port trunk z vlan dalej nie działa
a próbowałeś wyczyścić konfigurację switcha i ustawic od zera ?port trunk z vlan dalej nie działa
Nie ma wątku o jeszcze nowszej wersji którą posiadam 1081 która raz dziennie wysypuje mi Plexa i karze sprawdzić system plików.
No chyba ze dyski mi padły. Mam wrażenie że to się dzieje mniej więcej o tej samej godzinie.
Mam to samo przy 1064 na TVS-473, który jeszcze nie dostał 1081. Mam też 253A, który dostał 1081 i zaczął działać szybciej i stabilniej. Nie znaczy oczywiście, że działa dobrze.Nie ma wątku o jeszcze nowszej wersji którą posiadam 1081 która raz dziennie wysypuje mi Plexa i karze sprawdzić system plików.
Zmieniłem na firmware 4.4.1.1086 Build 20191010 i mój NAS działa bez zarzutu