Czy ktoś już instalował nowy upgrade 4.4.1.1086 build 20191010?
Kodi korzystam codziennie i działa mi na najnowszej kompilacji. Pojawiło sie nowe HDStation i to w nim szukałbym błędu jeśli chodzi o nie działające Kodi. Skoro jest nowe to oznacza że będzie pełna reinstalacja.Zmieniłem na firmware 4.4.1.1086 Build 20191010 i mój NAS działa bez zarzutu
Piotrze powiedz proszę, co znaczy, że Twój NAS działa bez zarzutu?
Mój po zmianie firmware'u też działał, tylko wywalił mi KODI'ego.
Czy masz zainstalowany program KODI? Czy tylko używasz NAS'a do przechowywania danych?
Pozdrawiam,
Waldek
Kodi korzystam codziennie i działa mi na najnowszej kompilacji. Pojawiło sie nowe HDStation i to w nim szukałbym błędu jeśli chodzi o nie działające Kodi. Skoro jest nowe to oznacza że będzie pełna reinstalacja.Zmieniłem na firmware 4.4.1.1086 Build 20191010 i mój NAS działa bez zarzutu
Czy masz zainstalowany program KODI? Czy tylko używasz NAS'a do przechowywania danych?
Pozdrawiam,
Waldek
Co znaczy wywaliło? Tzn ze go nie było? Obawiam się że w twoim wypadku mogło coś więcej pójść nie tak. Dziś będę robił aktualizację do najnowszego HDStation.
Czytamy ze zrozumieniem. Nie każda wersja QTS ma nowe HDStation. Ostatnia zmiana była z wyjściem chyba 4.4.1. Każda aktualizacja HDStation wiąże się z utratą Kodi.cyt.:"Ogólnie każda aktualizacja która ma w sobie nowy HDStation wyrzuci Ci Kodi." - czyli nie ma sensu nowy upgrade?
Masz na intelu więc pójdzie. Pamiętać tylko trzeba że kodi 18 wymaga 4GB ramu 17 2GB.
Zmieniłem na firmware 4.4.1.1086 Build 20191010 i mój NAS działa bez zarzutu
Pozdrawiam,
Waldek
Dopowiem ze najnowsza aktualizacja HDStation nie skasowała mi o dziwo Kodi.
Dopowiem ze najnowsza aktualizacja HDStation nie skasowała mi o dziwo Kodi.
Dzięki za info.
Jutro zrobię upgrade na swoim NAS'ie i powiem jak wyszło.
Pozdrawiam,
Waldek
widać że czytanie ze zrozumienien szkodzi ..
Iść do appcenter zainstalować QJDK8 - tyle mówi komunikat.The following QPKG must be installed and enabled: QJDK8." - masakra.