pucharek

Entry Technician
Q Associate
Aug 19, 2024
39
1
50
Awards
16
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
LV
1

witam ma problem, na serwerze posiadam mnóstwo filmików z telefonów i nie tylko qnap ma złącze hdmi które jest połączone bezpośrednio do telewizora LG, czemu to się zacina ? oczywiście filmiki z telefonów są w 4k , rozumiem, ze serwer ma hdmi i to przez to leci obraz i dźwięk ? ale telewizor po kablu też jest podłączone do rutera.

U mnie na emby ruszył go tylko tablet samsunga Galaxy tab s8 na snapdragonie 8 gen1

Firestick max, kręci kółko, tv na androidzie kręci kółko, laptop wywala błąd o nie obsługiwane transmisji.

Wszystkie połączone sa po Wifi 5Ghz, ale tylko na tablecie i na laptopie jest ustawienie odtwarzania do 200Mbps.
Na firestick i Tv można wybrać max 100 Mbps i może to jest tez ograniczenie aplikacji emby powstałej na platformy Fire OS i Google TV. Chociaż, skoro laptop tez nie rusza tego, to nie wiem, w czym rzecz.

Attachments

• IMG_20241122_132218.webp
    IMG_20241122_132218.webp
    334 KB · Views: 138
U mnie na tablecie idzie direct play 145Mbps.
Post automatically merged:

Macie odniesienie, tylko trzeba czytać.

Tv philips --> wifi 5ghz -->Kodi = działa bez zacięcia

Shield -->lan -->kodi= jw

Też sprawdziłem u siebie na Firestick Max po zainstalowaniu Kodi i odtwarzanie z Qnapa SMB idzie bez problemu. Zatem Firestcik sprzętowo tu nie jest przeszkodą tylko aplikacja Emby.

nie nagywać filmów szybciej niż 100 MB/s
nie no to nie rozwiązanie :)

śmieszne to jest to że nie mogę zainstalować kodi ani na fire tv- bo brak takiej aplikacji , a ni na tv bo nie ma wogóle :)

Też sprawdziłem u siebie na Firestick Max po zainstalowaniu Kodi i odtwarzanie z Qnapa SMB idzie bez problemu. Zatem Firestcik sprzętowo tu nie jest przeszkodą tylko aplikacja Emby.
No dobra zainstalowałem kodi i jak to połączyć z qnap ? emby było mega łatwe, a tutaj za cholere nie wiem co zrobić ? :p

U mnie ten plik na Firetv 4k w apce plexa odtwarza sie bezposrednio, ale do gory nogami i nie dziala plynnie. W fireTV na apce kodi odtwarza sie bezposrednio ale ze zjebanymi kolorami i tez nie dziala plynnie. Na windowsie 11 w oficjalnej apce plexa odtwarza sie ze zjebanymi kolorami, na firefoxie enkoduje do h264 i wszystko dziala super.
Wniosek:
Albo wstawiasz GPU i wykupujesz plex pasa - Dziala
Albo enkodujesz te filkimi do "normalnych" paramertów.

Ps. Nie nagrywaj filmikow w pionie :D

Pilipek łyka dobrze jego filmik ->HDR10+ Adaptive ;)

• Like
Reactions: Lebcio
nie no to nie rozwiązanie :)

śmieszne to jest to że nie mogę zainstalować kodi ani na fire tv- bo brak takiej aplikacji , a ni na tv bo nie ma wogóle :)

No dobra zainstalowałem kodi i jak to połączyć z qnap ? emby było mega łatwe, a tutaj za cholere nie wiem co zrobić ?
Smb???!!

Pilipek co to ?
Philips

U mnie ten plik na Firetv 4k w apce plexa odtwarza sie bezposrednio, ale do gory nogami i nie dziala plynnie. W fireTV na apce kodi odtwarza sie bezposrednio ale ze zjebanymi kolorami i tez nie dziala plynnie. Na windowsie 11 w oficjalnej apce plexa odtwarza sie ze zjebanymi kolorami, na firefoxie enkoduje do h264 i wszystko dziala super.
Wniosek:
Albo wstawiasz GPU i wykupujesz plex pasa - Dziala
Albo enkodujesz te filkimi do "normalnych" paramertów.

Ps. Nie nagrywaj filmikow w pionie :D
chyba zostawiam to na kolejne lata jak wymyślą lepsze rozwiązanie i bezproblemowe, bo to o dupe idzie potłuc

• Like
Reactions: Pawliko
chyba zostawiam to na kolejne lata jak wymyślą lepsze rozwiązanie i bezproblemowe, bo to o dupe idzie potłuc
jasne - niech tylko cały świat zacznie nagrywac filmy w jednym standardzie, wtedy problem się sam rozwiąże.

Users search this thread by keywords

1. kodi
  2. forum
  3. Jellyfin
  4. emby
  5. hdmi
  6. plex
  7. media
  8. serwer multimediów
  9. odtwarzacz multimediów
  10. kodi 21.1
  11. wifi