Przy piwie TS-451+ strasznie wolny serwer

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
@Ice - bejbe - on już go ma ;)

@_HARNAS_
ale po ci Emby ? tam jest tylko proste udostępnienie katalogu dla danego usera.

nawet upierając się - polecam dockera, bo świetnie się sprawdza jako piaskownica
testujesz sobie emby (cokolwiek innego), stwierdzasz że nie pasuje, kasujesz kontener i masz czysto w systemie!

to jak ? gotowy na wyzwanie ? :>

hemmm:
Docker – otwarte oprogramowanie służące do realizacji wirtualizacji na poziomie systemu operacyjnego, działające jako „platforma dla programistów i administratorów do tworzenia, wdrażania i uruchamiania aplikacji rozproszonych”.

czy to nie za wysokie progi jak dla laika ???

zapytaj @Pawliko ;] On sobie poradził. Średnio, bo średnio, ale mimo wszystko :p
A guzik prawda, ja siedze dalej na VM. :D
Od biedy umiem postawic tego dockera, ale mam na tyle mocny sprzet ze nie robi mi roznicy czy postawie 10VM z ubutnu, czy 1 VM z 10 Dockerami.
Wiec wybralem to co znalem i umialem. Czyli VM.

czy to nie za wysokie progi jak dla laika ???
używasz właśnie linuxa na qnapie, "nie dla laików" i jednak mimo problemów, jakoś to działa ? :O

nie przejmuj się bełkotem i wskakuj

Pjoter ma tylko VMKi afaik ..

ja znać polska mowa :) już się pogubiłem o czym piszecie heheheehee

Generalnie jestem laikiem :-( potrzebuje rozwiązania pewnego i stabilnego, nie mogę ryzykować utratą zbiorów :-(

Suport ładnie zaczął, nawet fajna wymiana korespondencji, udostępnienie serwer przez helpdesk i cisza.... :(

Generalnie jestem laikiem
No i ? każdy tak zaczynał !
potrzebuje rozwiązania pewnego i stabilnego, nie mogę ryzykować utratą zbiorów
docker to zapewnia - możesz powiedzieć mu że "misiu - ale w tym katalogu , ty tylko oglądasz obrazki - zero zmian"
jak myślisz ? chciałbym żeby mi siostra skasowała zdjęcia ? :>

ok :) masz racje, jak to ugryżć ? od czego zacząć ?

ok, co proponujesz, ja jestem we Wrocławiu.

huraaa ! suport chyba jednak coś robi, mam obciążenia przez dłuższa chwile 64% :)

Ale wiecie, że tam nie ma filozofii ;> ? Pigers baw się dobrze, piątek to pewnie 150zl/h ;]

• Haha
Reakcje: 1 osoba
To teraz support, coś tam robi, jak rozumiem...

Jak ogarną problem, to ok.

Jak nie, to spróbuj włączyć konsolę, Qfoto i Qmagie, to chyba jest wszystko co potrzebne do tych zdjęć...

Czyli jedno, z tych dwóch robiło gnój. Konsola lub kontener, ja stawiam na kontener.

ja raczej obstawiam że to mariadb orała dane na potrzeby któregoś z dwóch programów (a coś mi mówi że to jednak qumagie)
ale nie mam wiedzy jak to tam sprawdzić

Jak ty 2 lata leciałeś na 100% procka, to może lepiej sprzedaj ten NAS... Bo on już dobrze przegrzany jest.
U mnie około 5% przy normalnym działaniu, z konsolą było około 10% , zanim zaczęła świrować.

ja raczej obstawiam że to mariadb orała dane na potrzeby któregoś z dwóch programów (a coś mi mówi że to jednak qumagie)
Możliwe, ale niby Qmagie było już wyłączone a użycie procka nadal 100%, chyba że konsola, podtrzymywała proces...

To teraz support, coś tam robi, jak rozumiem...

Jak ogarną problem, to ok.

Jak nie, to spróbuj włączyć konsolę, Qfoto i Qmagie, to chyba jest wszystko co potrzebne do tych zdjęć...

Czyli jedno, z tych dwóch robiło gnój. Konsola lub kontener, ja stawiam na kontener.

jak na ten moment nie mam pojęcia czy coś robią ale obciążenie spadło :)
Jak ty 2 lata leciałeś na 100% procka, to może lepiej sprzedaj ten NAS... Bo on już dobrze przegrzany jest.
U mnie około 5% przy normalnym działaniu, z konsolą było około 10% , zanim zaczęła świrować.

mam wykupione przedłużenie gwarancji na 5 lat w qnap :)
qumagie było wyłączone, i dalej szalał, contenr nie pokazywał nic wiec została tylko consola i to pewnie jej sprawka, po odłączeniu consli i kontenera obciążenie spadło do 2-5 %, po włączeniu konsoli z powrotem skoczyło do 51- 85 % i czasami 100 a wiec zdecydowana poprawa, może coś się odświeżyło przy wyłączeniu i włączeniu consoli :)

i nawet ładnie się otwierają okienka i nawet mają dane :D:D:D

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qmagie
  2. MultimediaConsole
  3. optware
  4. qnap muli
  5. ffmpeg
  6. akcelerator usb
  7. Qfile zdjecia
  8. consola