Przy piwie TS-451+ strasznie wolny serwer

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
Musisz dodać repo Qnapclub Store do AppCenter.
Nie używał QuFirewall.

App center - ustawienia (zębatka) -> repozytorium -> wklejasz link z repo qnap clubu. Było kilka razy wałkowane. Jak już będziesz miał to w terminalu
opkg install iftop
jak się zainstaluje to po prostu odpal i patrz co się dzieje - mam na myśli w terminalu
iftop

dzięki :) już próbuje :)
Połączono posty:

zainstalowałem ifttt, ale tu nic niema :(

iftop - obserwuj ruch

dzięki, nie dałem rady połączyć konta, skasowałem, boje sie udostępniać danych do mojego konta w qnapcloud, musze to rozwiązać w inny sposób, dziękuję za chęć pomocy :)

Nie za bardzo rozumiem, ale repo qnapclub to coś innego niż qnapcloud. Do dodania repo nie potrzebujesz tam konta.

nie mam tych programów w appcenter
Entware instalujesz z repo QNAPclub.eu. W appcenter musisz dodać link do tego, na internetach jest instrukcja. I dopiero pojawi ci się appka Entware.

@Ice swoją drogą mi to nie działa Entware na ts453d z qts 5.0
Tzn instaluje się, ale żadne ipkg/opkg nie działa.

pewnie coś zamieszałem :( po dodaniu qnapclub wyskoczyła mi do zainstalowania apka "ifttt" a tam już msze podawać dane dostępu do qnapcloud bo pewnie przez nią mogę uruchmoć do podglądu aktywnosci seciowe iftop

Mi na QuTS działa, ewentualnie spróbuj wywołać przez
/opt/bin/opkg install
/opt/bin/iftop

przepraszam, głupie putanie , ale co to znaczy instalacja z "repo" QNAPclub.eu, jak to zrobić ????

@Silas Mariusz tak, trzy wersje które tam są sprawdzałem i stare Optware.
@Ice zaraz sprawdzę po twojemu Ps. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale mają app netdata, i instalując Entware, netdata się krzaczyła..

To co pisałem wcześniej -
App center - ustawienia (zębatka) -> repozytorium -> wklejasz link z repo qnap clubu. Było kilka razy wałkowane. Jak już będziesz miał to w terminalu
opkg install iftop
jak się zainstaluje to po prostu odpal i patrz co się dzieje - mam na myśli w terminalu
iftop
Połączono posty:

Zajrzałeś w ogóle na qnapclub.eu? Qnapclub Store

dzięki :) zaczynam ogarniać :_)
Połączono posty:

zainstalowałem iftop, brak podppisu cyfrowego, ale wyłaczyłem, staram sie właczyć apkę ale coś nie chce wystatować :( jakieś sugestie ?

z Entware podobnie po zainstalowaniu, wyskakuje okno z poleceniem otwórz i koniec :(

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qmagie
  2. MultimediaConsole
  3. optware
  4. qnap muli
  5. ładowanie informacji
  6. 112p
  7. contenr
  8. ffmpeg
  9. akcelerator usb