- certyfikatem zdaje się qnap chwalić jakkolwiek?
DLNA jest standardem o tyle o ile praca DMP/DMR na strumieniu udostępnionym nie jest, ale serviio sobie z tym radzi doskonale.
Analogicznie jak przed laty uruchamianie lokalnie mediów na stacji nie wyposażonej w kodeki - nie format pliku jest problemem ale brak kodeku w odtwarzaczu.
- fackt, może nie zauważyłem ale, w logu pisali tylko o wycięciu twonky
- o bezpieczeństwie wspomniałem gdyż ostatnimi czasy się wiele pozmieniało w zakresie wsparcia dla JRE (np. przeglądarki)
DLNA jest standardem o tyle o ile praca DMP/DMR na strumieniu udostępnionym nie jest, ale serviio sobie z tym radzi doskonale.
Analogicznie jak przed laty uruchamianie lokalnie mediów na stacji nie wyposażonej w kodeki - nie format pliku jest problemem ale brak kodeku w odtwarzaczu.
- fackt, może nie zauważyłem ale, w logu pisali tylko o wycięciu twonky
- o bezpieczeństwie wspomniałem gdyż ostatnimi czasy się wiele pozmieniało w zakresie wsparcia dla JRE (np. przeglądarki)
Jeżeli środowisko było w QTS'ie przed podniesieniem do 4.3.x to Java aktualizuje się z automatu.
JRE dla 4.3.x dla inteli szukaj tu:
Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)
(JRE 8.101.0)
a dla ARM'ów to niestety chyba nie ma jej ?.... (jeszcze?)
Subiektywnie, Qnap trochę zmienia zasady gry podczas gry.
JRE dla 4.3.x dla inteli szukaj tu:
Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)
(JRE 8.101.0)
a dla ARM'ów to niestety chyba nie ma jej ?.... (jeszcze?)
Subiektywnie, Qnap trochę zmienia zasady gry podczas gry.
No to chyba mamy rozwiązanie problemu opłaca się zgłaszać.
Odpowiedz z Help Qnap
Cześć,
Sprawdziłem z programistami i wydaje się, że był to znany błąd i zostały one już ustalone w najnowszej wersji rozwojowej Media streaming add-on 430.1.3.0. Ta wersja jest niestety niedostępna dla publiczności, ale jest już w ostatnim etapie testowania, co oznacza, że powinna ona zostać udostępniona publicznie w ciągu tygodnia. Zalecam poczekać, aż zostanie wydana, zaktualizować, a następnie potwierdzić, czy problem nadal się utrzymuje, czy nie.
Dzięki
Z poważaniem,
Lukas Zemina
Odpowiedz z Help Qnap
Cześć,
Sprawdziłem z programistami i wydaje się, że był to znany błąd i zostały one już ustalone w najnowszej wersji rozwojowej Media streaming add-on 430.1.3.0. Ta wersja jest niestety niedostępna dla publiczności, ale jest już w ostatnim etapie testowania, co oznacza, że powinna ona zostać udostępniona publicznie w ciągu tygodnia. Zalecam poczekać, aż zostanie wydana, zaktualizować, a następnie potwierdzić, czy problem nadal się utrzymuje, czy nie.
Dzięki
Z poważaniem,
Lukas Zemina
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
wiem, że są inne... ale kupowałem QNAPa z założeniem korzystania z podstawowych, natywnych aplikacji - nie za bardzo chce mi się czytać i ciągle śledzić i konfigurować. Serwer ma działać bez potrzeby zwracania na siebie uwagi...
- 6 Luty 2011
- 1 957
- 314
- 265
- Odznaki
- 187
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Rozumiem to sam mam wiele zastrzeżeń do największej firmy NAS w Polsce. Chyba
Silas Mariusz coś pisał że Twonky ma wrócić i być w standardzie jak kiedyś.
wiem, że są inne... ale kupowałem QNAPa z założeniem korzystania z podstawowych, natywnych aplikacji - nie za bardzo chce mi się czytać i ciągle śledzić...
deżawi ?
- już ktoś pisał że jak chcesz NAS'a ,,out of the box" to raczej nie Q...
QNAP vs S?
natomiast wracając do meritum....
jeden z ojców założycieli tutejszych odgrażał się że DLNA ,,w praktycznym ujęciu" wróci chyżo do QTS'a:
https://forum.qnap.net.pl/threads/qnap-vs-S.22016/#post-118570
QNAP vs S? | Strona 2
pozostaje czekać i mieć nadzieję...
...no właśnie - bo ten Twonky to się już pojawił czy się dopiero pojawi pod nazwą zmienioną ?
Dla TS-251A nie widzę go w AppCenter (@4.3.3.0361) - a Silas przekonywał że wróci (?) dla całej rodziny x51 ????
Dla TS-251A nie widzę go w AppCenter (@4.3.3.0361) - a Silas przekonywał że wróci (?) dla całej rodziny x51 ????
QNAP vs S? | Strona 2
W kontekście powyższego: warto więc PISAĆ ze zrozumieniem !
TS-251A jest nowszym modelem niż TS-251 i jest nadal w ofercie bieżącej, nie jest sprzętowo słabszy - ale Twonky'ego dla niego nie ma jednak z jakiś nieoczywistych powodów...?
W kontekście powyższego: warto więc PISAĆ ze zrozumieniem !
TS-251A jest nowszym modelem niż TS-251 i jest nadal w ofercie bieżącej, nie jest sprzętowo słabszy - ale Twonky'ego dla niego nie ma jednak z jakiś nieoczywistych powodów...?