Udzielamy pomocy DLNA QTS 4.3 Problem

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika palif, 20 Kwiecień 2017.

Ładowanie...
  1. zito
    Offline

    zito Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    25 Maj 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71U
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71U 1 GbE
    - certyfikatem zdaje się qnap chwalić jakkolwiek?
    DLNA jest standardem o tyle o ile praca DMP/DMR na strumieniu udostępnionym nie jest, ale serviio sobie z tym radzi doskonale.
    Analogicznie jak przed laty uruchamianie lokalnie mediów na stacji nie wyposażonej w kodeki - nie format pliku jest problemem ale brak kodeku w odtwarzaczu.

    - fackt, może nie zauważyłem ale, w logu pisali tylko o wycięciu twonky

    - o bezpieczeństwie wspomniałem gdyż ostatnimi czasy się wiele pozmieniało w zakresie wsparcia dla JRE (np. przeglądarki)
     
  2. bigleb
    Offline

    bigleb Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Maj 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Synology:
    nie mam
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-412 100 Mbps
    No dobra, z góry przepraszam jak wam tu ręce z szelestem opadną, ale... Czy Java jest domyślnie zainstalowana w QTS 4.3.3, a jak nie, to jaki tam siedzi system, żeby dobrać instalkę? (QNAP ts-412)
     
  3. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 506
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +1 009 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie.

    AppCenter nie pokazuje nic do instalacji z JAVA JRE ?
     
  4. zito
    Offline

    zito Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    25 Maj 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71U
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71U 1 GbE
    Jeżeli środowisko było w QTS'ie przed podniesieniem do 4.3.x to Java aktualizuje się z automatu.

    JRE dla 4.3.x dla inteli szukaj tu:
    Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)
    (JRE 8.101.0)

    a dla ARM'ów to niestety chyba nie ma jej ?.... (jeszcze?)

    Subiektywnie, Qnap trochę zmienia zasady gry podczas gry.
     
  5. bigleb
    Offline

    bigleb Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Maj 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Synology:
    nie mam
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-412 100 Mbps
    Ok, mam tę Javę zainstalowaną i znalazłem instalki Saviio ale są 3 do wyboru (ARM x19, ARM x31, ARM x41+), która będzie działać na Marvelu 1,2 GHz?
    --- Połączono posty, 13 Maj 2017, Data oryginalnego postu: 13 Maj 2017 ---
    Nic z tego nie będzie mam za mało pamięci na Serviio, da się w tym sprzęcie dodać RAM?
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 506
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +1 009 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    w modelach z CPU ARM - NIE.
     
  7. Putgaw
    Offline

    Putgaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    4 Luty 2017
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    802.11n
    HS-251 802.11n
    Na moim HS-251+ wbudowany DLNA działa ok no pozatym że nie widzi dysków zewnętrznych. Muszę do nich napisać o tym problemie. Czy ktoś może wie jak rozwiązać problem niekompatybilnego starszego Codex Packa, który pojawił się po aktualizacji?
     
  8. palif
    Offline

    palif Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Maj 2016
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-212 100 Mbps
    Tu odpisali na resetowanie DLNA ))
    Hello,

    there are some problem with DLNA in 4.3.3 lately. Can you check if 4.2.5 is ok? If so, please stay there until Qnap will release new version of QTS.
    --- Połączono posty, 15 Maj 2017, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2017 ---
    Mam Qnap 212p , jaką wersję Servio mam instalować ? Każda wersją wywala błąd.
     
  9. milley
    Offline

    milley Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie na 212P działa taki zestaw:

    Zrzut ekranu z 2017-05-19 17-44-59.

    Oczywiście wersja Transmission nie ma tu żadnego znaczenia :D
     
  10. nutela11
    Offline

    nutela11 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    No to chyba mamy rozwiązanie problemu opłaca się zgłaszać.
    Odpowiedz z Help Qnap

    Cześć,

    Sprawdziłem z programistami i wydaje się, że był to znany błąd i zostały one już ustalone w najnowszej wersji rozwojowej Media streaming add-on 430.1.3.0. Ta wersja jest niestety niedostępna dla publiczności, ale jest już w ostatnim etapie testowania, co oznacza, że powinna ona zostać udostępniona publicznie w ciągu tygodnia. Zalecam poczekać, aż zostanie wydana, zaktualizować, a następnie potwierdzić, czy problem nadal się utrzymuje, czy nie.

    Dzięki


    Z poważaniem,
    Lukas Zemina
     
  11. palif
    Offline

    palif Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Maj 2016
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Wawa
    Local Time:
    23:30
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-212 100 Mbps
    A do mnie pisali że cały czas naprawiają, i w nowej aktualizacji QTS będzie ok. Już miałem 2 i nadal problem. Wczoraj napisali że programiści cały czas działają i proszę czekać. A o nowej wersji DLNA nic nie pisali. Jakaś ściema))
     

Poleć tę stronę