A po reboocie Qnapa rtorrent całkiem przestał działaćTaki błąd mi wywala:
Zła ścieżka do rTorrenta. Sprawdź, czy jest uruchomiony. Sprawdź też ustawienia $scgi_port oraz $scgi_host settings w config.php oraz scgi_port w pliku konfiguracyjnym rTorrent.
/etc/init.d/rtorrent.sh
# create user and apply owner permissions
, pod którą jest add_sys_user
: # create user and apply owner permissions
add_sys_user
add_sys_user
, przykład:
#add_sys_user
##deluser "$WORKERUSER"
a właściwie nad nią del_sys_user
:
del_sys_user
##deluser "$WORKERUSER" &> /dev/null
##delgroup "$WORKERUSER" &> /dev/null
del_sys_user
, pozostawiając kod jak poniżej:
#del_sys_user
##deluser "$WORKERUSER" &> /dev/null
##delgroup "$WORKERUSER" &> /dev/null
Zainstalowałem oficialnego QTS-a, na nowo wgrałem rtorrenta, i zauważyłem, że problem zaczyna się dopiero w momencie zmiany domyślnego hasła rtorrenta.A po reboocie Qnapa rtorrent całkiem przestał działaćTaki błąd mi wywala:
Zła ścieżka do rTorrenta. Sprawdź, czy jest uruchomiony. Sprawdź też ustawienia $scgi_port oraz $scgi_host settings w config.php oraz scgi_port w pliku konfiguracyjnym rTorrent.
- Edytować plik
/etc/init.d/rtorrent.sh
- Poszukać linijkę
, pod którą jestadd_sys_user
:
Następnie skomentować linię zBash:# create user and apply owner permissions add_sys_user
add_sys_user
, przykład:Bash:# create user and apply owner permissions #add_sys_user
- Podobnie jak wyżej, tyle, że szukamy linii:
##deluser "$WORKERUSER"
a właściwie nad niądel_sys_user
:Komentujemy polecenieBash:del_sys_user ##deluser "$WORKERUSER" &> /dev/null ##delgroup "$WORKERUSER" &> /dev/null
del_sys_user
, pozostawiając kod jak poniżej:Bash:#del_sys_user ##deluser "$WORKERUSER" &> /dev/null ##delgroup "$WORKERUSER" &> /dev/null
- Powinno chyba działać. Zwłaszcza, że tego usera rtorrent i tak już dzisiaj nie potrzebuje - chyba
Tak najnowszy rTorrent i najnowszy QTSMasz najnowszego rtorrenta? U mnie po obu aktualizacjach problem znikł całkowicie
Problem powinien być rozwiązany...Zainstalowałem oficialnego QTS-a, na nowo wgrałem rtorrenta, i zauważyłem, że problem zaczyna się dopiero w momencie zmiany domyślnego hasła rtorrenta.A po reboocie Qnapa rtorrent całkiem przestał działać
- Edytować plik
/etc/init.d/rtorrent.sh
- Poszukać linijkę
:
Następnie skomentować linię zBash:# create user and apply owner permissions add_sys_user
add_sys_user
##deluser "$WORKERUSER"
:Komentujemy polecenieBash:del_sys_user ##deluser "$WORKERUSER" &> /dev/null ##delgroup "$WORKERUSER" &> /dev/null
del_sys_user
, pozostawiając kod jak poniżej:Bash:#del_sys_user ##deluser "$WORKERUSER" &> /dev/null ##delgroup "$WORKERUSER" &> /dev/null
- Powinno chyba działać. Zwłaszcza, że tego usera rtorrent i tak już dzisiaj nie potrzebuje - chyba
Pobieram i jadę z koksem , jeżeli nie bedzie działać w weekend stawiam QTS-a na nowo.Problem powinien być rozwiązany...Zainstalowałem oficialnego QTS-a, na nowo wgrałem rtorrenta, i zauważyłem, że problem zaczyna się dopiero w momencie zmiany domyślnego hasła rtorrenta.
- Edytować plik
/etc/init.d/rtorrent.sh
- Poszukać linijkę
:
add_sys_user
##deluser "$WORKERUSER"
del_sys_user
Download rtorrent-QNAP
Wychodzi na to, ze mam rozsypanego QTS-a, bo nie działa:glupi:Pobieram i jadę z koksem , jeżeli nie bedzie działać w weekend stawiam QTS-a na nowo.Problem powinien być rozwiązany...Zainstalowałem oficialnego QTS-a, na nowo wgrałem rtorrenta, i zauważyłem, że problem zaczyna się dopiero w momencie zmiany domyślnego hasła rtorrenta.
Download rtorrent-QNAP
Po reboocie po nacisnieciu ikony rtorrenta wywala pusta kartę: Nie udało się nawiązać połączeniaA co się znowu dzieje?
Zainstalowałem ponownie rtorrenta działał dopuki nie zmieniłem w ustawieniach portu i domyślnych ograniczeń prędkości, teraz mam w logu co minutę komunikat : (warn) rtorrent: watchdog svc: rtorrent is down. Relaunching...Po reboocie po nacisnieciu ikony rtorrenta wywala pusta kartę: Nie udało się nawiązać połączeniaA co się znowu dzieje?
Port muszę zmieniać nie mam zewnętrznego IP , jeżeli to jest wina mojego QTS-a to na weekend przewalę dane na inny dysk i FormatA musisz zmieniać ten port? I jaki port zmieniłeś?
Jak wrócę to TeamViewer... Tak po 23:00
(err!) rtorrent: Port Torrent: 48010 is already in use.
Qrde Zapomniałem o tym Download Station:glupi:Co z tym TeamViewerem?
Panowie WTH? Komunikatów nie czytacie?
Download Station i rtorrent na tym samym porcie?Kod:(err!) rtorrent: Port Torrent: 48010 is already in use.
Dzisiaj instalowałem na nówce sztuce 253A i zadziałało od razu bez żadnych problemów , więc wiedziałem że coś na grzebałem.Ja chyba będę kasował $$ za taki extra support. Ehh