Pomoc Dodatkowe 100GB

mackowiakp

Entry Technician
Q Associate
5 Czerwiec 2015
84
6
8
Gdynia
QNAP
TS-x53
Ethernet
1 GbE
Czy ktoś dostał dodatkowe 100 GB w chmurze QNAP do backupu?
Mam harmonogram backupu katalogu z NAS do chmury i drugie zadanie synchronizacji jednokierunkowej.
HBS3 pokazuje jednak cały czas że mam dostępne tylko 16 GB bez obiecanych w takiej sytuacji dodatkowych 100GB.

1708040805510.png

Może głupie pytanie, ale czy wysłałeś formularz zgłoszeniowy? Konieczne są 2 warunki do spełnienia (wykonanie backupu oraz wysłanie zgłoszenia). Formularz jest na dole strony (widoczny chyba dopiero po zalogowaniu):
Utwórz kopię zapasową serwera NAS — uzyskaj 100 GB wolnego miejsca w chmurze
W opisie jest info, że akceptują tylko 100 wniosków dziennie, ale od razu wyświetla, czy się załapałeś.

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
Ja się załapałem na drugi dzień z rejestracją, ale dodatkowe 100GB to przyszło dopiero po ok 1.5 dnia.
Może zrób NOWE zadanie, takie fakeowe, może musi być zrobione PO rejestracji.

Bądź cierpliwy :)

1708094622620.jpeg

• Clapping Hands
Reakcje: 0.1+0.2!==0.3
To jest jakaś farsa i kpina ze strony producenta że ja mam "polować" na "wolne miejsca" :ROFLMAO:
QNAP to szitex...
Ale to przecież nie musisz brać udział w kampanii. Nie możesz kupić gdzie indziej? Ja bym na Twoim miejscu kupił jakieś całe data center i przestał się żalić, albo skorzystać z jakiejś porady paychiatrycznej. Ktoś Ci coś daje za darmo w konkursie, a Ty się żalisz że nie wygrałeś. RMF FM NAJLEPSZA MUZYKA
Połączono posty:

Ps.
A Ty nie jesteś ten cały Adrian czy jak mu tam z fejsbuka co się żali jaki to jest QNAP zły?
Bo mam kilka śmiesznych screenów porobionych. A Twój awatar wygląda identycznie. Bo jeśli to Ty to proszę się zapoznać z regulaminem na forum.
Ad1 11,13,14,15
Warunki i zasady
To są zasady netykiety.

Cóż różne są opcje. Moja Córka prowadzi biuro rachunkowe i ma 2 TB w chmurze które ma z racji kupienia licencji na oprogramowanie finansowe. Ale co ciekawe uruchomić można tam serwer RSYNC. I bez problemu backupuje się NAS do tej chmury.

W sumie dzięki, też się dzisiaj o 01:00 zapisałem i dostałem potwierdzenie. Zobaczę kiedy faktycznie zwiększą. Trzymacie backupy normalnie czy lepiej to szyforwać?

W sumie dzięki, też się dzisiaj o 01:00 zapisałem i dostałem potwierdzenie. Zobaczę kiedy faktycznie zwiększą. Trzymacie backupy normalnie czy lepiej to szyforwać?
Trzymam normalnie.... to i tak jest osadzone na zewnetrznym datacenter z ktorego korzystaja inni operatorzy.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. 100gb
  2. szyfrowanie
  3. myQNAPcloud Storage
  4. myqnapcloud
  5. wolne
  6. hbs3